Alina Gorghiu la Vaslui: “Între Ardeal şi Moldova este un decalaj imens, rezultat al politicii duse de ani de zile de PSD”

propaganda-electoralaÎntre Ardeal şi Moldova este un decalaj imens, rezultat al  politicii duse de ani de zile de  PSD, Traian Băsescu este liderul unui “partid mic şi nesemnificativ, care nu va intra în Parlament”,  iar singurul adversar al Partidului Naţional Liberal este, la aceste alegeri, PSD. Acestea au fost câteva din afirmaţiile Alinei Gorghiu, liderul PNL, care, duminică, a fost prezentă la Vaslui, la  lansarea candidaților liberali din județ la alegerile din 11 decembrie. La sediul organizației județene a PNL, Gorghiu a spus că prezența sa în Vaslui este legată de un turneu pe care îl întreprinde în toată Moldova, pentru a lua pulsul filialelor județene și a lansa, în mod oficial, candidații la parlamentare.

“Avem cele trei  ingrediente care pot genera o reţetă de succes pe 11 decembrie: o listă foarte bună, şi sunt mulțumită că şi la Vaslui avem oameni integri, oameni care au un CV profesional de care să nu ne fie ruşine, oameni care reprezint un model pentru comunitate. Sunt sigură că, întodeauna, vor reprezenta aşa cum trebuie interesele judeţului din care provin. Pe de altă parte, cred că important este să  prezentăm   programul de guvernare, în aceste momente cheie pentru societatea românească.  Nu avem cum să nu discutăm despre  decalajul economic  dintre Ardeal şi Moldova, decalaj care este rezultatul unei decizii politice de ani de zile, pe care eu o găsesc în sarcina PSD-ului. Pentru că a avut şi Guvern, şi primării suficiente, şi consilii judeţene suficiente. Dar proiecte pentru comunitate, nu am văzut. Sper să trăiesc  în Moldova, la 11 decembrie, un moment istoric, un moment  care să marcheze desprinderea Moldovei de menghina PSD, desprinderea de tot ce înseamnă dependenţă faţă de Stat, de  ajutoare  sociale, pe care PSD-ul le promite de fiecare dată, şi să aleagă o reţetă care înseamnă locuri de muncă, bunăstare, care înseamnă  proiecte care să aducă investitori şi, evident, reformă în sănătate, în educaţie şi o infrastructură aşa cum e nevoie în această zonă”, a spus Alina Gorghiu.

Potrivit liderului PNL, cel mai important proiect pentru zona Moldovei rămâne construcţia şi refacerea infrastructurii.  Aceasta a firmat şi că, un prim pas în acest sens a fost făcut în urmă cu trei zile, de prim-ministrul Dacian Cioloş, care , la Iaşi, a anunţat demararea studiului de fezabilitate pentru autostrada Iaşi – Târgu-Mureş, precum şi  pentru legăturile dintre principalele zone  de interes regional.

“Sunt oarecum tristă, când văd liderii unor alte partide care, chiar dacă sunt mici şi nesemnificative, care nu vor intra în Parlament, cum este Traian Băsescu,  care consideră că e o minciună faptul că această autostradă poate deveni realitate”, a spus Gorghiu. Aceasta a mai spus şi că nu vede în PMP un adversar serios şi articulat, tocmai din cauza imaginii lui Traian Băsescu care “ani de zile a avut ocazia să demonstreze, dar nu a demonstrat nimic”.

Prezenţa primarilor la lansarea candidaţilor la parlamentare a fost explicată de liderul liberalilor ca un semnal de unitate şi  de încredere că scorul de la alegerile locale va fi depăşit. Deşi a evitat să facă pronosticuri  în privinţa rezultatului de la alegeri, Gorghiu  s-a arătat convinsă că acesta va fi unul bun: “Sunt convinsă că Moldova va schimba  în bine rezultatul de la alegerile locale. Nu o să dau un procent exact , am să spun însă, cu certitudine, că procentul pe care îl vom obţine va fi acela care va genera în jurul Partidului Naţional Liberal majoritatea parlamentară necesară  să desemnăm candidatul la prim-ministru, în persoana lui Dacian Cioloş. Eu cred că alegătorii vor face diferenţa  între mesajele populiste şi demagogice şi între ceea ce le propunem noi, proiecte concrete, realizabile. Vom trage linie după  11 decembrie şi vom vedea cum fiecare cum a perceput electoratul mesajul şi cum a dat votul  de încredere unora sau altora.  În această campanie, singurul nostru adversar este PSD-ul.  Nu avem alt competitor cu care să ne dezbatem proiectele şi să facem diferenţa”

Frig la Casa de Cultură, “frig” în tot judeţul

Au fost și incidente în timpul lansării de la Casa de Cultură de la Vaslui. Organizatorii acțiunii au acuzat conducerea Casei de Cultură de faptul că nu au făcut curățenie în sală, iar frigul din interior era cu adevărat de nesuportat. “Am auzit la unii politicieni că își vor România înapoi. Eu le spun că România nu este numai a lor, este a tuturor celor care își doresc o schimbare. Este momentul să spunem “Vasluiul înainte!”. Este momentul să lăsăm în urmă PSD-ul lui Buzatu și clanul creat acolo, care ne-a ținut în sărăcie timp de 26 de ani”, a spus Oana Iovu, candidat PNL la Camera Deputaților.

Senatorul Nelu Tătaru, președintele organizației județene PNL, a folosit frigul din sala Casei de Cultură ca o metaforă a “frigului” din întreg judeţul. “Pe scenă e frig. Invitaţii noştri nu sunt obişnuiţi, dar noi, cei din sală, de 26 de ani, ne-am obişnuit cu frigul: cu frigul PSD-ist. Ne-am obişnuit ca cei care nu pun pe foc, că au fost… Buzatu, Mihalachi sau Bichineț, în continuare au cotă la lemne. Haideţi să vedem ce facem! Cu Guvernul Cioloş am început schimbarea. Cioloş a arătat că nu va fi ca cel dinaintea lui. Este, ”, aşa cum a spus Dragnea , “Guvernul zero”. Da! Zero coprupţie. Am ales să ne schimbăm şi PNL a ales să înceapă schimbarea cu noi. Este timpul să facem curăţenie la noi în casă, să arătăm oamenilor că în partea cealaltă nu este curăţenie. La noi la Vaslui putem vedea cel mai bine acest lucru. Trăim într-o sărăcie lucie, avem un şomaj de 11% … Ieri eram la lansarea candidaţilor la Piatra Neamţ şi vorbeau cum a crescut şomajul de la 4% la 6%. Noi ce să mai spunem? Ne uităm la tinerii care au plecat, la cei care pe mine mă sună să mă întrebe dacă a reuşit operaţia  mamei lui. Ar vrea să fie în ţară, dar nu e aici. Mă întreabă, ca politician: “Cu locurile de muncă ce faceţi?” Le-am spus să ne dea şansa să  demonstrez ce pot face şi ca politician.  Ne-am obişnuit oare să fim ţinuţi în această mocirlă, în această sărăcie? Ne-am obişnuit oare ca, o dată la patru ani, când avem puterea să schimbăm lucrurile, să stăm acasă? Cei care stau acasă, sunt vinovaţi!  Vă rog, pe cei care sunteţi aici,  să îi convingeţi pe cei care nu sunt decişi, să iasă la vot şi să nu aleagă partide mărunte, care nu au nicio şansă şi nu vor conta în ecuaţia finală. Convingeţi-i  să voteze PNL, pentru că este ultima şansă să ieşim din marasmul în care ne aflăm. La Vaslui ne plângem cum trăim, am ajuns să regretăm vremurile dinainte de ’89. Trebuie să mergem înainte! Gândiţi-vă că 50-60% din oamenii ăştia votează Partidul Democrat, votează ajutoarele sociale, votează pensiile mărite pe hârtie.  În Parlament vin cu măsuri populiste: “scădem taxele”, “ mărim salariile”. V-aţi uitat cum se măresc salariile? Salariile mari sunt tot mari, salariile mici, rămân tot mici. În condiţiile în care noi, o dată la patru ani, avem o şansă, de ce să nu apelăm la dânsa? Să arătăm şi noi că Vasluiul vrea să fie înainte, că Vasluiul vrea ca România să fie înainte”, a spus Nelu Tătaru, candidat la Senat.

Rând pe rând, primarul municipiului Bârlad şi ceilalţi candidaţi PNL la alegerile parlamentare, au ţinut discursuri mobilizatoare, în care cuvîntul de ordine a fost “schimbarea”.

În fața a peste 500 de membri și simpatizanți PNL, care au participat la lansarea oficială, Alina Gorghiu a cerut celor prezenți să transmită în tot județul mesajul Partidului Național Liberal, care dorește schimbarea situației din județul Vaslui, “să nu cădem în capcana minciunilor de tot felul pe care le lansează PSD”.

La final, înainte de a pleca spre Iași, Gorghiu s-a fotografiat cu zeci de liberali, inclusiv în fața statuii lui Ștefan cel Mare, din Centrul Civic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.