“Ziua Ştafetei” la ISU Vaslui

În cadrul proiectului „Ziua Ştafetei – Acum decid eu”, Detaşamentele de Pompieri Vaslui şi Bârlad au fost gazda elevilor ce au ales să experimenteze, preţ de câteva ore, aspecte din viaţa salvatorilor – personalului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al județului Vaslui şi să preia ștafeta profesiei de pompier.

Implementată la nivel național încă din anul  2012, campania “Ziua Ştafetei” promovează dreptul copiilor şi al tinerilor de a-şi decide viitorul şi de a participa la construirea acestuia în prezent.  Ziua Ştafetei” se adresează tuturor copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 12-18 ani, care ştiu ce vor sa fie când “vor creşte mari” şi vor să-şi creeze viitorul începând de-acum.

În calitate de coordonatori locali al campaniei, Şcoala ”Ion Agarici” din comuna Muntenii de Sus şi Liceul Tehnologic “Mihai Eminescu” Bârlad,  au participat cu un număr de 11  elevi dornici să cunoască aspecte din viața salvatorilor  Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

Astfel, în cadrul activității de predare – preluare a ștafetei, pompierii militari  le-au prezentat copiilor   aspecte din misiunile de zi cu zi, oferindu-le totodată șansa de a participa în mod activ la practicarea acestora. Copiii s-au bucurat de toată atenţia salvatorilor profesionişti, primind informaţii detaliate, adecvate vârstei şi nivelului lor de cunoştinţe, despre performanţele autospecialelor, tipurile de misiuni la care participă, categoriile de substanţe de stingere şi folosirea lor. Ei au avut posibilitatea să vadă şi dotarea cu mijloace tehnice de intervenție ale pompierilor vasluieni, cu explicaţii amănunţite din partea personalului care le deservesc. Elevii au fost încântaţi de cele văzute şi mulţi dintre ei se gândesc serios, de pe acum, să devină pompieri.

Ca in fiecare an, „Ziua Ştafetei” (www.acumdecid.eu) se  desfăşoară în preajma Zilei Internaționale a Drepturilor Copiilor (anul acesta, in perioada 15-25 Noiembrie 2016) şi încurajează copiii şi tineri din întreaga țară sa preia meseria mult visată pentru o zi, solicitând totodată adulților să-i ajute în acest demers, în calitate de coordonatori de grup, mentori şi însoțitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.