Ziua Absolventului 2016 (galerie foto)

Joi, 2 iunie, Vasluiul şi-a sărbătorit absolvenţii de liceu, promoţia 2016.  Emoţionanţi, emanând încredere şi speranţă, sute de absolvenţi s-au despărţit de colegi şi profesori în cadrul festiv  organizat de Primăria municipiului Vaslui. Şefii de promoţie au urcat pe scenă în aplauyele colegilor şi au predat „cheia succesului” generaţiei următoare. “Acesta este, pentru noi, un nou început. Drumul nostru abia acum începe”, a spus Mădălina – Nicoleta Tudorache, şefa de promoţie a acestei generaţii, care a reuşit să termine anii de liceu cu media generală 10.00.  Nu au lipsit urările şi ultimele sfaturi date tinerilor de către autorităţile prezente

Primăria municipiului Vaslui a organizat şi în acest an sărbătoarea, devenită tradiţională deja,  Ziua Absolventului de Liceu, un eveniment în care sunt omagiați elevii claselor a XII-a din instituțiile de învățământ vasluiene, alături de cadrele didactice care i-au îndrumat și de conducerea unității școlare.

Pentru câteva ore, absolvenţii claselor a XII-a din cele cinci licee vasluiene s-au îmbrăcat în “uniforma” absolventului: robă, togă şi eşarfă cu inscripţia liceului. Însoţiţi de majorete şi muzică de fanfară, adolescenţii au mărşăluit pe străzile din Vaslui, şi s-au oprit în Piaţa Civică al oraşului. Pe scena improvizată la picioarele statuii lui Ştefan cel Mare i-au aşteptat reprezentanţii Primăriei, ai Consiliului Judeţean, ai Prefecturii, Inspectoratului Şcolar Judeţean şi şefii celor cinci unităţi de învăţământ liceal din judeţ. Rând pe rând, pe scenă au urcat şefii de promoţie ai fiecărui liceu: de la Liceul cu Program Sportiv- Berezan Tudor, cls XII A, cu media 9.27, de la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” – Stanciu Adelin, cls XII C, media 9.99, de la Colegiului Economic „Anghel Rugina” – Huşanu Andreea Paula, cls. XII C, media 9.94, de la Liceul „Ion Mincu” – Veica Diana, cls XII H, media 9.90, de la Liceul „Ştefan Procopiu” – Pascal Georgiana, cls. XII E, media 9.80, iar de la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” – olimpică la fizică , Tudorache Mădălina Nicoleta, cls. XII C, media 10.00.

Vasile Pavăl, primarul oraşului, Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui, Valeriu Caragaţă, repreyentantul Consiliului Judeţean Vaslui şi Mircea Gologan, subprefectul judeţului,  i-au întâmpinat pe tineri cu nostalgia anilor care au trecut, cu urări şi, nu în ultimul rând, cu sfaturi.  „Azi, o nouă generație de liceeni vine să-și reverse bucuria, și emoția, și recunoștința, după ce au străbătut în alai orașul, zbuciumându-i liniștea cu explozia lor de lumină, culoare și exuberanță. Iubiți liceeni, dacă emoţiile ar valora greutatea lor în aur, aş fi un om deosebit de bogat, căci fiecare asemenea clipă, fiecare sfârșit de an școlar îmi inundă sufletul cu bucuria și mândria unei noi generații care finalizează ciclu de învățământ liceal. Astăzi sunteți tulpina din care izvorăște deopotrivă bucuria și tristețea unui final, însă știu că vă veți întinde aripile, veți ridica frunțile și veți înfrunta singuri marea de frământări în alegerea drumului în viață, oceanele de posibilități de împlinire și succes. Oriunde veți pleca, sunt sigur că veți reveni mereu, iar pașii vi se vor îndrepta, singuri, spre școală și profesori.  Ecoul anilor de liceu se va transforma într-un vârtej de impresii, întâmplări, chipuri și experiențe trăite. Păstrați-le în voi, faceți-le parte din voi și peste ani veți simți ce simt eu acum – dorul chinuitor de dulce al anilor de liceu. Dragi profesori, voi faceți ca această zi să fie specială prin dăruirea fără margini, prin risipa de experiență profesională și infinită răbdare și pasiune pentru delicata dumneavoastră muncă. Voi, dascălii Vasluiului, legați fără de capăt o generație de alta, lăsând în fiecare dintre acești adolescenți o parte din inima și din frământarea voastră la catedră. Generația 2016 va fi cu siguranță motiv de mândrie și de emoție și vor face cinste liceului lor și profesorilor îndrumători! Stimați părinți, ați plămădit în fiecare licean absolvent o mare parte a inimii dumneavoastră, speranțe, griji, nopți nedormite, dorințe de mai bine și ați insuflat fiecărui copil ambiția reușitei în viață, dorința de afirmare. În numele lor, vă mulțumim pentru sacrificii și vă suntem recunoscători că i-ați susținut și i-ați crescut să fie OAMENI cu adevărat! Iar vouă, adolescenți cu lumea la picioare, vă doresc să deschideți fereastra lumii spre orizonturi minunate, spre o viață frumoasă, spre împliniri personale și profesionale! Să nu uitați Copoul, să nu uitați Vasluiul, locul pe care să-l numiți mereu , indiferent unde veți ajunge în lumea asta!m Absolvenți ai ciclului liceal 2012-2016, vă doresc baftă la bac, baftă  la admitere, baftă în viață!”, a spus primarul Vasile Pavăl. Directorii unităţilor liceale au ţinut ultimele lecţii de viaţă: i-au îndemnat pe viitorii absolvenţi să fie ambiţioşi, perseverenţi, încrezători în forţele proprii şi să aleagă drumul care li se potriveşte.

Togile aruncate în aer au marcat sfârşitul manifestării şi, simbolic pentru liceeni, sfârşitul unei etape din viaţa lor. (Mihaela Zărnescu)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.