Mădălina Tudorache, şefa de promoţie a anului 2016, admisă deja la Imperial College London – interviu

A urcat pe scenă emoţionată, ca şefă de promoţie a generaţiei de liceeni 2012-2016, singura care a reuşit să termine cei patru ani de liceu cu media 10.00 Are 18 ani, este în zodia Fecioară, a absolvit  Şcoala Generală nr. 8, “Alexandra Nechita”  şi la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu”. Este unul din elevii cu care liceul se mândreşte nu numai pentru rezultatele de excepţie obţinute pe parcursul anilor, ci şi pentru numeroasele premii obţinute de-a lungul celor patru ani la concursurile interjudeţene de fizică şi la olimpiada de fizică: calificare la faza naţională în clasa a XI a şi locul 9, medalie de bronz la faza naţională în clasa a XII a,  premii la fazele judeţene ale olimpiadelor de matematică şi chimie (în clasa a IX a şi a X a), menţiune la faza naţională a Concursului naţional de matematică aplicată „Adolf Haimovici”, în clasa a XI-a  A muncit pentru rezultatele deosebite obținute și face cinste nu doar unității de învățământ în care a învățat, ci și comunității. Aflați din următorul interviu cine este Mădălina Tudorache și cum devii unul dintre cei mai buni din generația ta.

 Cât de dificil este să termini un liceu „greu”, cu media generală 10.00?

Mădălina Tudorache: Nu este un lucru foarte uşor, dar nici imposibil nu este. Eu, personal, nu a trebuit să fac sacrificii şi am reuşit să echilibrez viaţă şcolară cu activităţile extraşcolare. Fiecare dintre profesorii are un nivel de exigenţă şi îşi doreşte că elevii săi să se ridice la un anumit stadiu, aşa că a trebuit să fac ceva eforturi să ajung la aceste stadii.

Cine sau ce te-a ajutat?

Mădălina Tudorache:  În primul rând m-au ajutat părinţii, care m-au susţinut şi m-au lăsat să fac propriile alegeri şi cărora trebuie să le mulţumesc. De asemenea, vreau să le mulţumesc domnilor profesori, atât de la liceu cât şi de la şcoală generală, care m-au îndrumat şi m-au ajutat să mă dezvolt, să devin ceea ce sunt astăzi. În mod special vreau să-i mulţumesc domnilor profesori de fizică Dyana Cruceanu şi Cătălin Ignat, care mi-au insuflat pasiunea pentru fizică şi doamnei diriginte Tincuţa Posteucă. Nu în ultimul rând, vreau să mulţumesc colegilor, care mi-au fost mereu alături şi alături de care am trăit frumos experienţa vieţii de liceu.

Urmează bacalaureatul şi următoarea etapă din viaţa ta: studenţia. Ce facultate vei urma?

Mădălina Tudorache:Am fost admisă la Imperial College London, la departamentul de fizică. Am ales această facultate deoarece este o facultate de top, a zecea la nivel mondial pe fizică,  pentru că sunt sigură că îmi va oferi nu numai pregătirea de care am nevoie, ci şi mai multe oportunităţi după absolvire.

Te-ai gândit  întodeauna la fizică ca singura opţiune pentru cariera ta?

Mădălina Tudorache: Fizica a fost opţiunea mea încă din clasa a VII-a şi mi se pare greu acum să mă gândesc la o altă variantă. Totuşi, înainte de asta, deoarece mă pasionau filmele şi cărţile poliţiste, imi doream să devin criminalist.

Dincolo de fizică, mai ai şi alte pasiuni?

În timpul liber citesc cărţi cu teme complet diferite de orientarea mea profesională , precum beletristică care abordează teme ca magia sau Evul Mediu). Mă fascinează obiceiurile, mitologia şi cultura japoneză şi încerc să nu ratez nici un documentar pe această temă. În rest, am pasiuni obişnuite pentru orice adolescent.

Crezi că societatea noastră nu oferă tinerilor suficiente şanse? Din punctul tău de vedere, ce ar trebui schimbat în societatea noastră_

Mădălina Tudorache: Societatea oferă, dar nu-ţi serveşte pe tavă. Trebuie să fii îndeajuns de versatil să prinzi o oportunitate. Societatea românească cred că ar trebui să fie mai deschisă către nou, către inovaţie,  că ar trebui să se desprindă de  anumite „rădăcinile” .

Tu ai ales să pleci. Crezi că există vreo speranţă pentru societatea românească?

Mădălina Tudorache: Categoric, da! Sunt sigură că societatea se va schimba pozitiv, datorită generaţiilor de tineri care vin. În cazul în care nu aş reuşi să obţin ceea ce îmi doresc în altă ţară, cel mai probabil mă voi întoarce şi eu, voi încerca să-mi fac o viaţă şi o carieră în ţara natală.

Este destul de responsabilă noua generaţie?

Mădălina Tudorache: Sunt cazuri şi cazuri, nu pot generaliza o întreagă generaţie, dar cei mai mulţi tineri sunt responsabili şi realizează că, în societatea în care trăim, trebuie să fii responsabil, să-ţi asumi ceea ce faci şi ceea ce gândeşti. Eu nu cred în destin, dar cred că viaţa mea este rezultatul propriilor mele decizii, bune sau rele. Dovadă că rezultatele obţinute până acum sunt obţinute prin propriile forţe, nu prin destin.

Ai un model în viaţă?

Mădălina Tudorache: Le sunt recunoscătoare tuturor celor care mi-au fost alături pânâ acum, pentru că, deşi nu pot să spun că am un model, am încercat să „împrumut” calităţile celor care mi-au fost în jur, pentru a deveni ceea ce cred eu că este un model ideal.

Un sfat pentru colegii tăi mai mici?

Mădălina Tudorache: Să persevereze şi să nu se lase bătuţi. Chiar dacă pare greu la început, rezultatele nu vor întârzia să apară.
asdf Madalina Tudorache Madalina Tudorache

 

 

 

One thought on “Mădălina Tudorache, şefa de promoţie a anului 2016, admisă deja la Imperial College London – interviu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.