Zeci de „sicrie pe roţi”, pe drumurile judeţului

În prima jumătate a anului, în judeţul Vaslui  inspectorii RAR au verificat 922  vehicule, constatând că  74,19% dintre acestea sunt neconforme, 40 dintre mașini prezentau pericol iminent de accident, iar 1,74 % dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat). La nivel naţional, peste 1700 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR prezentau pericol iminent de accidente.

        

Registrul Auto Român a verificat, în prima jumătate a anului 2019, din punct de vedere tehnic în trafic, 33.508 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că mai puțin de jumătate (45,47%) dintre acestea erau neconforme. Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție.

În județul Vaslui    au fost verificate 922 vehicule,  dintre care 74,19% neconforme iar 40 dintre mașini prezentau pericol iminent de accident. 1,74 % dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în prima jumătate a anului 2019 au fost aplicate 633 amenzi contravenționale, au fost retrase 238 certificate de înmatriculare și au fost reținute 7 permise de conducere.

„În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.   

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni” a precizat Roxana Dima, purtător de cuvânt la Registrul Auto Român