Zeci de premii la concursuri de muzică instrumentală, aduse în județ de tineri instruiți de profesorul Albert Cobzaru

În vremuri atât de tulburi, ce caracterizează școala românească actuală, apar la orizont profesori tineri idealiști, ce speră să performeze în cadrul sistemului de învățământ prin dăruire și profesionalism. Un astfel de profesor este și COBZARU ALBERT GABRIEL, profesor titular de muzică instrumentală, specializarea clarinet  în cadrul Școlilor Gimnaziale „Vasile Alecsandri” Vaslui și „Mihai Eminescu” Vaslui.

ALBERT  este absolvent al Facultății de Interpretare, Compoziție, și Studii Muzicale Teoretice  din cadrul Universității Naționale de Artă “George Enescu” Iași, iar  în  prezent este masterand în cadrul aceleași universități.

Profesorul COBZARU ALBERT GABRIEL își face meseria cu implicare și pasiune, preocupat în egală măsură de performanțele elevilor îndrumați în cadrul olimpiadelor și concursurilor școlare și extrașcolare, concursuri locale, naționale și internaționale,  dar și de ȋmbunătățirea rezultatelor școlare de zi cu zi ale elevilor ce provin din medii defavorizate, de promovare a echității în educație. 

“A fi profesor presupune dăruire, profesionalism, creativitate și multă, multă muncă, și îmi doresc să demonstrez, zi de zi, că toate acestea pot fi transpuse în realitate, dovadă în acest sens fiind rezultatele numeroase, notabile, la  olimpiadele și concursurile școlare și extrașcolare, concursuri locale, județene, regionale, naționale sau internaționale, obținute de elevii îndrumați și coordonați de dumnealui. Chiar dacă sunt la începutul carierei, mi-am motivat elevii, i-am stimulat, i-am învățat cum să studieze, muncind cu ei chiar și pe timpul vacanțelor, transmințâdu-le acestora dragostea pentru artă, ambiția și seriozitatea, caracteristici care m-au caracterizat și pe mine ca elev/student premiant atât al laturii artistice cât și a curriculei generale. Când faci totul cu responsabilitate și profesionalism, succesul nu se lasă așteptat, premiile și rezultatele remarcabile apar negreșit” spune tânărul profesor.

Premii obținute în anul școlar 2022-2023 la concursurile reprezentative de muzică instrumentală din țară ale elevilor îndrumați de profesorul Cobzaru Albert Gabriel:

  • Olimpiada Naționala de interpretare Instrumentală, faza zonală – 

Lacatusu Miruna – premiul 1 (99 puncte ) 

Simionescu Alexandru – premiul 3

  • Concursul Național “ Primavara Artelor “ Bacău 
  • Lacatusu Miruna – premiul 1 ( 100 puncte) 

Simionescu Alexandru – premiul 2 

  • Concursul Național de Interpretare Instrumentală “Lira de Aur” Suceava 

Lacatusu Miruna – premiul 1 (100 pcte)

Simionescu Alexandru – premiul 3 

  • Concursul Internațional de Interpretare Instrumentală “Emanuel Elenescu” Piatra Neamț

Lacatusu Miruna – premiul 2 ( neacordându-se premiul 1 ) 

  • Concursul Internațional de Interpretare “Ioan Goia” Iasi

    Lacatusu Miruna – premiul 1 

    Simionescu Alexandru – premiul 2

          Buhai Denis – premiul 3

Cortes Toni – premiul 3 

Fira Andrei – premiul 3 

„Aceste rezultate obținute sunt cu  adevărat performante,  ținând cont că elevii școlilor vasluiene au concurat la concursurile sus menționate cu cei mai buni elevi de la școlile sau liceele de artă, specializate din țară. Sunt mândru de elevii mei, obțin rezultate foarte bune chiar și sub presiune. Un exemplu ar fi maratonul desfășurat în perioada 25-27 mai 2023 prin participarea simultană la Concursul Național de Interpretare instrumentală “Lira de Aur” Suceava și Concursul Internațional de Interpretare “Ioan Goia” Iasi” a mai adăugat Albert.

Chiar dacă a avut oportunități și propuneri de colaborări  cu diverse instituții, orchestre, ansambluri a preferat meseria de dascăl dorindu-și, după cum el însuși spune, să promoveze învățământul vasluian: „ Imi iubesc meseria, îmi iubesc instrumentul, iubesc copiii și  doresc să răspund prezent cu elevii mei la toate invitațiile, la toate concursurile la care am performat și eu ca elev și nu numai! Îmi doresc să promovez muzica instrumentală și să pun din nou pe harta concursurilor reprezentative din țară, județul Vaslui, după o perioadă de absență! Îmi doresc să modelez caractere, să contribui la dezvoltarea personalității elevilor mei, la dezvoltarea învâțământului vasluian și a societății în care trăim! 

COBZARU ALBERT GABRIEL se preocupă și de formarea profesională permanentă, participând în acest sens la numeroase cursuri de formare, este coordonator a mai multor proiecte educaționale și de voluntariat implementate la nivel județean, participă activ cu elevii  săi la parte din evenimentele culturale ale orașului, a școlilor, a instituțiilor partenere, etc.