Zeci de participanți la Concursul Regional “Pământul- Planeta Verde”

Și-au pus la bătaie talentul, îndemânarea și imaginația sau au demonstrat că au cunoștințe ecologice temeinice! Este vorba de 160 de preșcolari care au participat la etapa județeană a celei de-a VIII-a ediții a Concursului Regional “Pământul- Planeta Verde”, organizat de Grădiniță cu P.P. nr 5 Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Vaslui, Casa Corpului Didactic (CCD) Vaslui și Primăria Municipiului Vaslui.

Concursul, coordonat de educatoarele Moşneagu Simona, Nedelcu Silvia și Ghiurțu Irina  s-a desfășurat pe două secțiuni: ”lucrări artistico-plastice”, la care au participat 100 de preșcolari și ”cultură generală”, la care au participat 60 de preșcolari din localitate împreună cu cadrele didactice îndrumatoare . Creațiile  artistice au fost reunite într-o expoziție la CCD Vaslui.

”Grădiniţa are menirea de a organiza şi desfăşura o activitate susţinută pentru protejarea mediului, astfel încât preşcolarii să-şi însuşească şi să respecte reguli de natură ecologică ce vizează asigurarea echilibrului dintre sănătatea individului, a societăţii, a mediului precum şi formarea unei atitudini dezaprobatoare faţă de cei care încalcă aceste reguli. Scopul acestui concurs este de a dezvolta şi menţine interesul copiilor asupra problemelor de mediu, valorificarea potenţialului creator şi evaluarea cunoştinţelor preşcolarilor în cadrul domeniului ecologie şi protecţia mediului, sensibilizarea opiniei publice faţă de aspectele negative ale acţiunilor umane asupra ecosistemelor.

Rezultatele obținute până acum ne determină să susținem că ne-am îndeplinit obiectivele stabilite: formarea unei atitudini pozitive în relaţionarea cu mediul natural şi social, de responsabilitate, de solidaritate şi protecţie, valorificarea potenţialului creator al preşcolarilor,, flexibilizarea ofertei de învăţare prin propunerea unui alt tip de activitate educaţională , precum și promovarea unor idei originale, prin intermediul expoziţiilor”, ne-a precizat educatoarea Silvia Nedelcu.

Faza regională a concursului se va desfășura în cea de-a doua jumătate a lunii mai, atât la Grădinița cu PP nr. 5 Vaslui, cât și la şi la grădiniţele coordonatoare din judeţele partenere  (Iași, Brăila, Caraș Severin, Argeș, București). Cu lucrările participante organizatorii vor realiza o expoziție la sediul APM Vaslui. Vor fi acordate premii și toți participanții vor primi diplome.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.