Zeci de infracţiuni la regimul circulaţiei, pe drumurile rurale din judeţ

Polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică aparținând Biroului Poliției Rutiere al Poliției Municipiului Vaslui și Secției 2 Poliție Rurală Vaslui, au acționat zilele trecute din nou în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat din mediul rural.

Cu ocazia filtrelor instituite, au fost verificate peste 140 de vehicule, legitimate  170 de persoane și testați alcoolscopic peste 140 de conducători de vehicule, și, ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 15.000 lei.

Pe timpul desfășurării acțiunii, au fost constatate săvârșirea a 4 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 2 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere (art. 335, alin. 1 din Codul penal), 1 pentru conducerea unui vehicul având suspendată exercitarea dreptului de a conduce (art. 335, alin. 2 din Codul penal) și o infracțiune de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului (art. 336, alin. 1 din Codul penal).

 „Prin desfășurarea acțiunii preventiv-reactive s-a urmărit creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii prin prezenţa activă a lucrătorilor, pentru prevenirea activităţii infracţionale şi creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc în zonele cu risc criminogen ridicat, vizând, cu precădere, depistarea şi sancţionarea conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală şi a bicicliştilor care nu respectă normele la regimul rutier. De asemenea, s-a avut în vedere depistarea conducătorilor de vehicule care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, acest tip de abateri reprezentând, în mediul rural, principalele cauze generatoare de accidente rutiere cu victime omeneşti.Polițiștii vasluieni vor acționa în continuare, în vederea impunerii unui climat de disciplină în rândul participanților la trafic, și prevenirii producerii accidentelor rutiere.„, se arată într-un comunicat al IPJ Vaslui.

În ultimele zile, poliţiştii au constat şi alte încălcări ale legislaţiei rutiere. Astfel, în data de 13 octombrie, la ora 20:45, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Negrești, care desfășurau activități de control trafic rutier pe strada Mihail Kogălniceanu, din orașul Negrești, județul Vaslui, ocazie cu care au depistat un autoturism înmatriculat în străinătate,  condus de un bărbat de 27 de ani din comuna Rafaila, județul Vaslui.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul care conducea autoturismul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 335, alineat 1, din Codul Penal.

**

În data de 14 octombrie a.c., la ora 02:20, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Vaslui, au depistat și oprit în trafic un autoturism înmatriculat în străinătate, care se deplasa spre Crasna, condus de un bărbat în vârstă de 25 ani, din Vaslui.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta avea dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat.

În cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 335, alineat 2, din Codul Penal.

***

În cursul zilei de astăzi, ora 09:25, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Huși, care desfășurau activități de control trafic rutier pe strada Cpt. N. Cișman din municipiul Huși, au oprit pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de un bărbat în vârstă de 25 ani, din Huși, județul Vaslui.

Cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că bărbatul avea dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat.

În cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 335, alineat 2, din Codul Penal.