Week-end încărcat pentru avocata Oana Iovu, candidatul PNL la Camera Deputaţilor

 

propaganda-electorala

În primele trei zile de campanie, candidatul PNL Vaslui la Camera Deputaţilor, Oana Iovu, poziţia a doua în buletinele de vot, s-a întâlnit cu sute de persoane din zona de nord a judeţului. Oamenii au dorit să vorbească despre problemele pe care le întâmpină zi de zi, pornind de la situaţia drumurilor şi până la calitatea actului de educaţie, spunând că vor vota acei parlamentari care vor face legi bune pentru omul de rând.

La Oşeşti, la întâlnirea cu candidatul PNL, primarul interimar, Didi Alexandroaie, a spus că rolul parlamentarului este de a ajuta comunităţile locale, printr-o relaţie corectă cu edilii. “Parlamentarul de Vaslui trebuie să fie veriga de legătură cu primarii, cu mesaj clar pentru omul de rând. Aşa va trebui să vedem că se întâmplă în viitor, de asta am mare încredere că doamna Iovu va înţelege menirea sa, odată ajunsă în Parlamentul României”, a spus primarul interimar al Oşeştiului. În satul Buda, din comuna Oşeşti, candidatul a participat la slujba religioasă de la biserica satului, după care a discutat cu zeci de cetăţeni, cărora le-a ascultat doleanţele. “Ne-am săturat să o ducem rău. Voi vota Oana Iovu la Camera Deputaţilor, nu numai pentru că este o femeie frumoasă, sinceră şi populară, ci şi pentru că o văd alături de Dacian Cioloş, în Guvern. De la mine din familie va avea garantat opt voturi”, a spus Constantin Pânzaru, din satul Buda.

În comuna Cozmeşti, oamenii se plâng de faptul că primarul nu le ascultă păsurile, îi tratează cu dezinteres, în timp ce localitatea arată foarte rău. Cozmeştenii cred că au fost minţiţi de actuala administraţie. “Primarul nu mişcă un deget pentru comunitate. Am ajuns să fim cei mai săraci dintre cei săraci. Degeaba avem oameni calificaţi în comună şi care sunt pricepuţi la ceea ce ştiu să facă, dacă nimeni nu-i bagă în seamă”, au spus localnicii. “Se pare că primarul lasă pe ultimul loc problemele cu care se confruntă sătenii. Odată ajunşi în Parlament, vom încerca să ajutăm această comună”, a conchis candidatul PNL, după ce a discutat cu mai mulţi oameni din satele componente ale comunei Cozmeşti.

La Codăeşti, localnicii au cerut să fie lăsaţi să-şi vândă animalele, fără restricţiile de acum

În comuna Codăeşti, Oana Iovu a discutat cu foarte mulţi crescători de animale, prezenţi la târgul săptămânal. Localnicii au cerut legi mai blânde, care să le permită să vândă animalele fără restricţiile de acum. “Mă bucur să văd că avem aici, la Codăeşti, o femeie şi o profesionistă, care candidează pentru Camera Deputaţilor. Vrea să facă lucruri bune pentru noi, am simţit asta. De astfel de oameni are nevoie ţara noastră”, a spus Vasile Tănase, unul dintre participanţii la târgul de la Codăeşti. “Sunt nouă în politică şi îmi doresc ca tinerii să nu mai plece din ţară, să rămână alături de dvs. şi să ajute la dezvoltarea satelor judeţului Vaslui”, le-a răspuns avocata Iovu. În comuna Bălteni, oamenii au cerut drumuri mai bune, în special în satul Bălteni Deal. “Vrem să ne veniţi în ajutor, să daţi legi mai bune, să fiţi alături de oamenii necăjiţi şi amărâţi”, au spus bătrânii satului. Aici, candidatul PNL a văzut că este nevoie de investiţii publice susţinute, pentru a scoate localitatea din situaţia de înapoiere în care se află acum şi a promis că, odată ajunsă în Parlament, va sprijini proiectele comunităţilor vasluiene la ministere şi Guvern.

Oana Iovu a mers în mijlocul oamenilor pe care i-a ajutat în timpul protestelor anti-Chevron

La Pungeşti, la târgul duminical, Oana Iovu a fost primită cu încredere şi speranţă de către zeci de localnici. Liberala a fost îmbrăţişată de oamenii locului, care nu au uitat că Oana Iovu a fost în prima linie în timpul protestelor anti-Chevron, ba chiar a câştigat toate procesele duse împotriva companiei americane. “Ne pleacă fiii, fiicele, de acasă, nu au unde să muncească. Faceţi ceva pentru ei, sunt viitorul acestei ţări. Se golesc satele noastre, rămân doar bătrânii”, s-au plâns locuitorii Pungeştiului. “Sunt alături de fiecare dintre dumneavoastră, vă înţeleg necazurile şi cred că va trebui ca, odată ajunsă în Camera Deputaţilor, să prezint situaţia grea a judeţului Vaslui. Vreau ca tinerii Vasluiului să nu mai plece din ţară, alungaţi de sărăcie”, a spus candidatul PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.