Week-end de foc pentru pompierii vasluieni

În acest weekend, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al judeţului Vaslui au intervenit pentru limitarea și lichidarea mai multor incendii de vegetație uscată și mărăciniș izbucnite în raza localităților Murgeni, Cârja, Rânzești, Lipovăț și Vaslui. Cel mai puternic incendiu de vegetație uscată a fost înregistrat în zona Cârja – Rânzești.

Astfel, Punctul de Lucru Murgeni și Detașamentul de pompieri Bârlad au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată din zona Cârja (Murgeni) – Rânzești (Fălciu). La fața locului a intervenit și SVSU Fălciu.
La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la stuful din apropierea unei amenajări piscicole și pe canalele care fac legatura cu râul Prut. În zona tuturor focarelor, accesul a fost extrem de dificil din cauza zonei mlăștinoase.
După mai bine de șase ore, incendiul a fost lichidat. Au ars peste 30 hectare de vegetație uscată. După lichidarea ultimelor focare, în zonă a rămas un echipaj de pompieri care a avut misiunea de monitorizare și intervenție în cazul reaprinderii vegetației.
În localitatea Lipovăț,
comuna Lipovăț, în zona Făgădău, pompierii militari din cadrul Detașamentului Vaslui au intervenit alături de SVSU Lipovăț, localnici și lucrători silvici pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată.
După aproximativ trei ore, incendiul a fost lichidat. Au ars peste 20 hectare vegetație uscată și mărăciniș.
În această seară, Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu forțe și mijloace specifice pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit în Zona Industrială a municipiului Vaslui. Incendiul a fost lichidat relativ repede, în limitele găsite. Au ars aproximativ 5.000 metri pătrați vegetație uscată și mărăciniș.
Cauza probabilă de izbucnire a tuturor acestor incendii a fost focul deschis în spații deschise.