Vrei să devii polițist? Află aici ce trebuie să faci

Mulți sunt atrași de meseria de polițist. Unii pentru că simt nevoia de a ,,face dreptate” sau pentru a apăra alți oameni,  alții pentru că simt nevoia să-și disciplineze viața și caută o stabilitate și responsabilizare.

Dacă ai cochetat cu ideea de a fi polițist, află că, în perioada 13 – 21 ianuarie 2018, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina și Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca vor organiza concurs de admitere pentru o nouă promoție de elevi. Durata studiilor de această dată este de 1 an.

Pentru o carieră în Poliție, poți candida pe 1.300 de locuri (dintre care 16 locuri speciale pentru rromi și 10 pentru minorități) la școala din Câmpina și 300 de locuri (dintre care 6 sunt locuri speciale pentru rromi și 3 pentru minorități), la școala din Cluj-Napoca.

Până pe 5 decembrie, toți cei interesați se pot prezenta la sediul inspectoratelor de poliție județene sau la Poliția Capitalei, în funcție de reședința sau domiciliul fiecăruia.

Poți găsi toate condițiile pe care trebuie să le îndeplinești și actele care sunt necesare la înscriere aici: https://www.politiaromana.ro/ro/cariera/admitere-2018.

Probele pe care le vei susține, tematica și bibliografia vor fi afișate în cel mai scurt timp, atât pe site, cât și pe pagina de facebook a Poliției Române.

Ultima sesiune de admitere la școlile de agenți de poliție a avut loc în luna septembrie a acestui an. Probele de concurs au fost: proba medicală, proba fizică și testul scris (gramatică limba română și  limba străină).

Candidaţii cu domiciliul/reședința în judeţul Vaslui, se vor adresa Serviciului Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, strada Hagi Chiriac nr. 1, pentru a completa şi depune cererile de înscriere, până la data de 05.12.2017.

 Fişele medicale finalizate de către Centrul Medical Vaslui al M.A.I. împreună cu dosarele de înscriere la concursul de admitere în instituțiile de învățământ postliceal ale  Ministerului Afacerilor Interne – sesiunea ianuarie 2018, vor fi primite de Serviciul Resurse Umane în volum complet, până la data de 22.12.2017.

Evaluarea psihologică a candidaţilor se realizează la I.P.J. Vaslui de către specialişti din cadrul Centrului de Psihosociologie al MAI.

Pe site-ul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui https://vs.politiaromana.ro, în secțiune Carieră, se află postate informațiile necesare cu privire la înscrierea la concursul de admitere.

Înscrierile au loc la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui din municipiul Vaslui, str. Hagi Chiriac, nr. 1, Serviciul Resurse Umane, zilnic, de luni până vineri, între orele 900 – 1500, unde candidaţii se vor prezenta cu actul de identitate.

Relaţii suplimentare pot fi obţinute de la Serviciul Resurse Umane, telefoane  0235/303131, 0235/303133.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.