Video Proiectile distruse în poligon de pirotehniștii vasluieni

Într-un poligon special amenajat, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al județului Vaslui a procedat la distrugerea a 19 elemente de muniție rămase neexplodate în urma ultimelor două conflagrații mondiale. Pirotehniștii vasluieni au distrus proiectile perforante, proiectile explozive de artilerie și o bombă pentru aruncător. Respectivele elemente de muniţie au fost descoperite în ultimele trei luni pe teritoriul județului Vaslui.
Pentru finalizarea cu succes a misiunii, pirotehniștii din cadrul I.S.U. Vaslui au fost sprijiniți de jandarmi, polițiști, precum și de un echipaj SMURD.
Misiunea a fost îndeplinită fără probleme.

Atenție! Vă reamintim că, în cazul în care descoperiți muniţie rămasă neexplodată, trebuie să respectați următoarele măsuri de prevenire:

  • Nu atingeți aceste elemente;
  • nu le loviți și nu le mișcați din locul în care le-ați găsit;
  • nu încercați să demontați componentele muniţiei sau le transportați/ depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi;
  • anunțați Inspectoratul pentru Situații de Urgență sau Poliţia prin telefonul de urgenţă #112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.