Iproskills Academy Chicago, condusă de vasluianul Cătălin Șerban, participă la LPS Cup 2019

În perioada 10-13 iulie, Vasluiul va găzdui, pentru a doua oară, un grup de sportivi din Statele Unite ale Americii (SUA), membrii școlii de fotbal  Iproskills Academy Chicago,  una dintre cele mai performante academii de fotbal juvenil din SUA , condusă de vasluianul Cătălin Șerban. 

Anul acesta,  delegația din SUA va avea 40 de copii și 13 adulți (10 părinți și trei antrenori). Cele trei echipe din SUA , cu sportivi născuți în 2006, 2008 și 2009, vor  participa la LPS Cup 2019, unde au programate meciuri cu echipele gazdelor, cu Didi Junior Iași și cu Athletic Club Bârlad.

Copiii pregătiți de Cătălin Șerban vor ajunge în țară pe 6 iulie și vor părăsi România pe 19 iulie, în această perioadă având programate și meciuri amicale cu Politehnica Iași, NNN Făgăraș , Steaua București, FC Voluntari, Magic Iași, Corona Brașov și Farul Constanța, dar și două zile de refacere, în care vor vizita cele mai pitorești locuri din România.

”Este o experiență unică pentru toți, inclusiv pentru mine. Sunt fericit să pot aduce americani în România, să le arăt frumusețea țării și bunătatea oamenilor, iar ei să înțeleagă cultura și civilizația noastră, mult diferită de a lor. Viața unui om este compusă din momente, iar eu încerc, atât cât pot, să le ofer acele momente frumoase și să contribui la formarea lor în societate. Nu știu câți dintre ei vor ajunge fotbaliști profesioniști, deși sunt câțiva cu real potențial, dar știu că în ceea ce mă privește o să fac tot posibilul să contribui să aibă o copilarie cât mai frumoasă. Pentru că fotbalul nu se caracterizează doar prin victoria din teren. Fotbalul te învață să pierzi, să câștigi, să muncești pentru a deveni mai bun, să îți faci prieteni și să întelegi că ești parte dintr-o familie în care trebuie să îți aduci mereu aportul prin muncă și seriozitate.

Am ales România fiindcă e țara unde m-am nascut și pe care o iubesc. Prima experiență, în 2017,  a fost cu multe emoții, pentru că nu știam cum vor percepe România. Am avut bucuria ca atât copiii, cât și părinții lor, să fie încântați de tot ce au văzut, de modul în care au fost primiți și să își manifeste dorința să mai vină să se bucure de tot ce înseamnă Romania. Copiii americani au legat prietenii cu cei români, au ținut legatura cu ei și își doresc să îi revadă”, ne-a precizat Cătălin Șerban, președintele Iproskills Academy Chicago 

(Mihaela Zărnescu)