Vicepreședintele CJ Vaslui, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Vasile Mihalachi (PSD), a fost condamnat, luni, la doi ani de închisoare cu suspendare, de magistrații de la Tribunalul Iași, pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.
Mihalachi este acuzat că, în anul 2008, pe vremea când deținea funcția de președinte al CJ Vaslui, alături de Liviu Butnaru, director al Agenției Județene Vaslui a Autorității Rutiere Române, de Vasile Vieriu, director executiv adjunct în cadrul Direcției Tehnice a Consiliului Județean Vaslui și Dănuț Ropotă, referent în cadrul Agenției Județene Vaslui a Autorității Rutiere Române, în calitate de membri ai Comisiei Paritare Vaslui pentru atribuirea traseelor de transport public județean de persoane, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu și a legislației în vigoare care reglementează transportul public județean, a determinat înlăturarea unor societăți comerciale — operatori de transport public rutier — de la atribuirea unor trasee de transport, firme care fie au câștigat licitațiile în mod legal, fie au fost împiedicate să participe la alte licitații.
Potrivit portalului instanței ieșene, în aceeași cauză, fostul director al ARR Vaslui, Liviu Butnaru, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, iar ceilalți doi inculpați, Vasile Vieriu și Dănuț Ropotă, la câte un an de închisoare cu suspendare.
Decizia magistraților ieșeni nu este definitivă.
Potrivit procurorilor DNA, prin acțiunile inculpaților “au fost lezate interesele legale ale operatorilor de transport public care au încercat în mod onest să dobândească dreptul de a desfășura serviciul de transport public pe raza județului Vaslui, fiind creat un avantaj patrimonial injust pentru operatorii favorizați în sumă totală de 2.659.845 lei, reprezentând sumele obținute din operarea traseelor atribuite nelegal’.
Inițial, dosarul a fost înaintat spre soluționare Judecătoriei Vaslui, dar magistrații acestei instanțe au declinat dosarul Tribunalului Vaslui, competent să judece astfel de infracțiuni, potrivit noului Cod Penal. Ulterior, inculpații au solicitat strămutarea dosarului. Cererea a fost aprobată de Curtea de Apel Iași, dosarul fiind scos de pe rolul Tribunalului Vaslui și înaintat celui de la Iași. Vasile Mihalachi se află la conducerea CJ Vaslui de 12 ani, deținând un mandat de vicepreședinte în perioada 2004 — 2008, unul de președinte al instituției în perioada 2008 — 2012 și un nou mandat de vicepreședinte începând cu luna iunie a anului 2012. (Sursa: Agerpres)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.