Vasluiul se pregătește, din nou, de sărbătoare

Nu s-au stins  bine ecourile Festivalului internațional de dans ”Hora din străbuni” și, iată că administrația locală invită din nou vasluienii să petreacă trei zile de sărbătoare, în cadrul Zilelor Culturale ale municipiului Vaslui,  ce vor avea loc în perioada 15-17 august.

Şi de această dată, organizatorii au pregătit manifestări pentru toate vârstele şi toate gusturile, de la activităţi sportive, la spectacole pentru copii, de la vernisarea unor expoziţii la  concerte în aer liber. Locaţiile în care se vor desfăşura evenimentele sunt la fel de diferite: foaierul Primăriei Vaslui, instituţiile culturale, Parcul Copou, Centrul Civic.

Festivitatea oficială de deschidere a evenimentelor din cadrul Zilelor Vasluiului va avea loc joi, 15 august, la ora 10.00, la Primăria Vaslui unde, după un recital de muzică clasică, autorităţile locale vor declara oficial deschisă sărbătoarea.

Nu va lipsi nici în acest an parada, în cadrul căreia vor defila personaje de poveste, animatori stradali, majorete, trupe de dans, echipe sportive , dar nici statuile vii

Parcul Copou  va fi gazda  unor activități dedicate, în egală măsură, copiilor și adulților. teatrul de păpuși pentru copii, cu reprezentații ale Asociației Culturale ,,Podul Inalt” – Muntenii de Jos, coordonată de  prof. Romică Brunchi;, spectacole de muzică şi dans susținute de elevii Asociației Culturale Domisong – prof. Carmen Trufia,  Școlii de canto Romania ,,Soul Music Art ”– prof. Dragoș Gheorghiu și Palatului Copiilor  – prof. Alin Bulboacă. Tot aici,  Școala de dans Best Move  va organiza ediția a II-a a concursului de dans specific streetdance-ului, BEST OFF ALL,   coordonat de Alex Nistor

Biblioteca Judeţeana  “Nicolae Milescu Spătărul”  Vaslui, va organiza o expoziție cu lucrările celor 70 de copii care au participat la Atelierul de vacanță, intitulată generic ,,Artă și îndemânare”. Vernisajul expoziției va fi dublat de  Festivitate de premiere a lucrărilor realizate (Stringart, origami, pictură)  în proiectul ”Biblioteca de vacanță”.

 Sâmbătă, la Centrul Cultural ,, Al. Nechita” Vaslui, Dumitru V Marin va lansa cartea : ,,101 vasluieni pentru 100 de ani ” , dar și numărul 8 al revistei : ,,Meridianul Cultural Românesc”

Nu lipsesc nici alte două evenimente intrate în tradiţie: joi, Primăria organizează «Nunta de aur », eveniment în cadrul căruia vor fi celebrate cuplurile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, iar vineri vor fi desemnate și prezentate proiectele câștigătoare din cadrul concursului ,,Primar pentru o zi”-

   Pe parcursul celor trei zile se vor desfăşura şi competiţii sportive de street ball,  cros, șah, volei și tenis de masă.

Ca de obicei, organizatorii preconizează o prezenţă masivă a  vasluienilor la concertele oferite în fiecare seară în Centrul Civic

Astfel, joi, după un recital susţinut de Grupul folcloric ,,Floarea dorului”, coordonator  Adrian Călin ; Orchestra de muzică populară ,,Rapsodia Vasluiului” , dirijor Cristian Năstase  și Ansamblul de dansuri ,,HORA VASLUIULUI”, coregraf  Virginel Solomon, va urma  un Concert susținut de Ansamblul de Muzică Tradițională Românească ,,ICOANE” – conducător prof. univ. dr. IOAN BOCȘA, instructor lect. univ. dr. ALINA STAN.

Vineri, seara va începe cu un recital al artiştilor locali premiați la diverse concursuri de gen din țară și străinătate, urmat de un  recital al trupei ,,Hands of Angels” și, de la ora 22.30, de un concert HOLOGRAF.

Sâmbătă, spectacolul din Centrul Civic va debuta tot cu un recital al artiştilor locali , urmat de un  recital ,,DYA” și un concert susținut de  SMILEY

     Zilele Vasluiului 2019 se vor încheia sâmbătă noaptea, cu un spectacol de lumini și artificii