Vasluiul în imagini fotografice, la Muzeul Județean Vaslui

”Vasluiul în imagini” este denumirea generică a expoziției găzduite în aceste zile de Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui, o expoziție în cadrul căreia vasluienii sunt invitați să vadă orașul prin ochii fotografilor Carmen Mocanu, Luciana Marcu, Constantin Simionică şi Eduard Ionuţ Prepeliţă.

Cu măestrie și ochi de artist, cei patru au reușit să vadă  frumusețea și farmecul orașului, dincolo de aparenta banalitatea a peisajelor citadine obișnuite,  dând farmec și valoare unor locuri pe care toți le știm.

Alături de fotografii sunt expuse lucrările a peste 50 de copii din municipiu, care au participat, în timpul vacanței, la atelierele de creație organizate de Muzeul Județean.

Aceștia au fost premiați, în cadrul vernisajului care a avut loc duminică 13 august.

La vernisaj au fost prezenți trei dintre artiștii fotografi (Luciana Marcu, Constantin Simionică şi Eduard Ionuţ Prepeliţă), Ramona Mocanu, directorul Muzeului Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui, senatorul Gabriela Crețu și Vasile Mariciuc, vicepreședine al Consiliului Județean Vaslui.

”V-am invitat astăyi alături de noi să apreciați, în egală măsură, fotografiile cătorva dintre pasionații arte fotografice din Vaslui, oameni care, prin obiectivul aparatului foto, ne arată un alt fel de Vaslui, descoperind frumusețea lucrurilor simple. Totodată, este un bun prilej de a vă arăta lucrările realizate de copiii care au participat la atelierele de vacanță organizate de noi și de a-i premia pentru strădania lor”, a spus Ramona Mocanu, directorul Muzeului Județean Vaslui, oferind diplome și trofee atât expozanților principali cât și micuților care și-au petrecut o mare parte din vacanță alături de  angajații Muzeului

Oficialitățile prezente i-au felicitat pe artiști, subliniind nu numai aprecierea pentru eforturile lor, ci și faptul că instituțiile vasluiene susțin activitățile creative, indiferent de modul în care se manifestă.

”Ceea ce am încercat eu, personal, să fac, a fost să aduc în atenția dumneavoastră simboluri ale acestui oraș. Trăim într-un oraș mic, care nu ne oferă prea multe obiective, dar am încercat să fac din ceva mic, ceva mai mare. Susținerea voastră contează pentru noi foarte mult, și sperăm să vă placă ceea ce vedeți”, a spus fotograful  Luciana Marcu.

”Ceea ce vedeți aici este rodul unei activități făcute cu pasiune și cu plăcere. Pentru noi, fotografia este modul prin care descoperim și imortalizăm lumea în care trăim, așa cum o vedem ”, a afirmat Eduard Ionuţ Prepeliţă.

”Mulțumim Muzeului Județean și Primăriei Vaslui pentru că ne-au oferit ocazia de a expune o parte din lucrările noastre, mulțumim celor care sunt prezenți astăzi alături de noi și ne susțin, dar și celor care vor trece pragul acestei expoziții”, a spus Constantin Simionică.

Organiyată cu ocazia manifestărilor derulate sub genericul  „Zilele culturale ale Municipiului Vaslui” expoziţia de fotografie „Vasluiul în imagini”  va rămâne deschisă pe toată perioada lunii august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.