Vasluianul Mihai Ponea, noul vicepreședinte ANSVSA

Mihai Ponea trece de la funcția de director din cadrul ANSVSA la funcția de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

”În data de 27.10.2021, s-a publicat în Monitorul Oficial decizia privind numirea în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a domnului Mihai PONEA. Noul oficial a ocupat funcția de Director general al Direcției Generale Siguranța Alimentelor în cadrul ANSVSA”, se arată într-un comunicat de presă.

Mihai Ponea îl înlocuieşte în echipa de conducere a instituţiei pe Madălin Claudiu Giurcău, care a fost eliberat din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

La jumătatea lunii februarie 2021 Mihai Ponea a devenit director general al Direcției Generale de Siguranța Alimentelor. Acesta s-a ocupat de Programul acțiunilor de supraveghere și control în domeniul siguranței alimentelor, a autorizat sanitar-veterinar unitățile care produc, procesează, depozitează, transportă, distribuie sau comercializează alimente.

Funcția pe care a avut-o Mihai Ponea nu a fost singura într-o agenție guvernamentală. În trecut, în perioada guvernului Dacian Cioloș, acesta a mai ocupat timp de șase luni funcția de vicepreședinte ANSVSA. După întoarcerea de la București, o vreme a fost și directorul DSVSA Vaslui, fiind înlocuit de Orzan Sofica Meda.

Până să preia funcția de director general al Direcției Generale de Siguranța Alimentelor, din cadrul ANSVSA, Mihai Ponea activa ca medic veterinar în piața Traian din Vaslui, în cadrul DSVSA Vaslui.