Vasluian suspectat de trafic de droguri de mare risc

În zilele de 3 şi 4 februarie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi şi B.T. Vaslui, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, într-un dosar penal de trafic de droguri de risc şi de mare risc, bănuite de comiterea faptelor fiind cinci persoane. Printre indivizii suspectați se numără și un vasluian, care comercializa droguri pe raza județului Vaslui, cumpărate de la delearii ieșeni.

Trei dintre acestea au fost depistate în flagrant delict, în timp ce ar fi comercializat droguri, pe numele lor fiind emise mandate de aducere în faţa procurorilor de caz.

Au fost ridicate droguri de risc (cannabis), droguri de mare risc (MDMA comprimate, amfetamină, ketamină), bani susceptibili a proveni din traficul de droguri şi alte bunuri.

În baza probatoriului administrat în cauză, procurorii de caz au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, față de trei dintre persoane (bănuite de trafic de droguri de mare risc).

De asemenea, procurorii au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 zile, faţă de celelalte două persoane.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., iar în activități au fost angrenați și polițiști ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi și jandarmi de la I.J.J. Iaşi.