Vasluian prins când încerca să introducă droguri în țară

Aseară, 06 august, în jurul orei ora 23.00, la P.T.F. Sculeni — I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în țară, conducând un autoturism marca Mercedes Benz, cetățeanul român Neculai P., domiciliat în jud. Vaslui. Acesta era însoțit de Moris S., cetățean albanez, ambii în vârstă de 22 de ani și rezidenți în Italia.

În baza analizei de risc, precum și din cauza faptului ca Neculai P. avea un comportament agitat, echipa comună de control, formată polițiști de frontieră și lucrători vamali, a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra pasagerilor și mijlocului de transport.

Astfel, cu sprijinul câinelui polițist Noma, special antrenat pentru depistarea substanțelor stupefiante, autoritățile de frontieră au descoperit, în interiorul roții de rezervă aflată în portbagajul mașinii, două pungi vidate, ce conțineau o substanță vegetală de culoare maro și miros înțepător, care a reacționat pozitiv la testarea preliminara, fiind posibil a fi canabis.

De asemenea, la controlul corporal efectuat asupra lui Neculai P., s-a mai descoperit o pungă vidată în care se afla o substanță de culoare maro închis, de aproximativ 83 grame, susceptibilă a fi hașiș.

În legătura cu cele constatate, cetățeanul român a declarat că pungă vidată în care se află cele 83 de grame îi aparține și a achiziționat-o pentru consum propriu, în schimbul sumei de 100 euro, iar despre cele două pungi vidate de aproximativ 1.200 grame a afirmat că nu are cunoștință despre modul cum au ajuns în roata de rezerva a autoturismului.

În cauza s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ‘contrabanda calificata’ și ‘introducerea sau scoaterea din țară, precum și importul ori exportul de droguri de risc.

Substanța vegetală a fost ridicată și trimisă spre analiză de specialitate la Laboratorul de Analiza și Profil al Drogurilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Romane — Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Iași, iar cercetările continuă sub coordonarea procurorilor DIICOT, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.