Vasluian de 59 de ani, reținut de poliție, după ce a fost depistat băut în trafic

Astăzi, polițiștii Biroului Rutier Vaslui l-au reținut pe Constantin P., în vârstă de 59 de ani, din municipiul Vaslui, cercetat pentru comiterea  unei infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice. În ziua de 24 iunie , acesta a fost identificat de polițiști conducând un autovehicul pe strada Ștefan cel Mare, din municipiul Vaslui. Polițiștii au stabilit faptul că anterior identificării, bărbatul a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale și a plecat de la fața locului.

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus de către polițiști la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Din buletinul de analiză a rezultat o alcoolemie 2,70 ‰.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influența băuturilor alcoolice.

ALCOOLUL ŞI VOLANUL SUNT INCOMPATIBILE!

 Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacităţii de conducere, deşi există tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Astfel, este prevăzută o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

One thought on “Vasluian de 59 de ani, reținut de poliție, după ce a fost depistat băut în trafic

  • 16 iulie 2016 la 01:16
    Permalink

    Retinut pentru doar 2,7 la mie… Nu l-au prins in zilele lui bune, il bătea pe buchidau cu 3,9 !!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.