Universuri picturale, prin ochii copiilor

Consiliul Județean Vaslui, cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, a organizat vernisajul expoziției „Universuri picturale”, unde 12 copii din sistemul de protecție din Bârlad și Vaslui, care frecventează cursurile Clubului de pictură din cadrul Complexului de Servicii Comunitare „Neculai Roșca Codreanu” Bârlad, acolo unde îndrumător este pictorul Constantin Mardare, au expus 54 de lucrări de o sensibilitate artistică aparte.

Evenimentul s-a bucurat de o participare numeroasă, iar micii artiști aflați în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui au fost felicitați și răsplătiți cu aplauze. Aceștia nu sunt la prima expoziție, lucrările lor fiind prezente pe simezele Galeriei de Artă „N. N. Tonitza”, din Bârlad, dar și în foaierul Senatului României.

„Am creat acest cadru pentru a expune operele de artă ale vasluienilor. Am început cu maestrul Marcel Guguianu, iar acum a venit această ofertă din partea DGASPC Vaslui de a expune lucrările unor copii excepționali, care demonstrează prin calitățile artistice și un colorit aparte că pot deveni artiști cu calități remarcabile. Îi felicit pentru ceea ce fac și o fac bine. Sper ca și momentul acesta și cele care vor urma să dea o notorietate acestui spațiu expozițional, care promitem că va găzdui evenimente de anvergură de acum încolo”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui. Tinerii expozanți sunt Daria Elena Mihociu, Manuela Coropcă, Ciprian Alexandru Dumbravă, Vasilica Palade, Iulian Dumitran, Maria Păcuraru, Radu George Pascu, Miriam Valentina Istrate, Larisa Meneștean, Andreea Nistor Bica, Maria Ema Pascu și Zaldea R. Evelin. Evenimentul a fost moderat de prof. Dionisie Gradu, prof. Irina Ureche și prof. Ramona Costin.