Un vasluian a furat o tonă de motorină din TIR-urile parcate

 Un bărbat din municipiul Vaslui, județul Vaslui, a fost reținut de către poliţiştii din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Vaslui, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat. 

 Polițiștii din cadrul Biroul de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Vaslui  au probat activitatea infracțională a unui bărbat în vârstă de 30 de ani, din municipiul Vaslui, bănuit de comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate de către polițiștii vasluieni, s-au stabilit următoarele: În perioada noiembrie 2018 – aprilie, bărbatul ar fi sustras combustibil și acumulatori de la mai multe autocamioane, parcate pe raza municipiului Vaslui sau în zone limitrofe. Acesta a forțat sistemele de închidere ale rezervoarele și, folosind canistre și un furtun, a scos și și-a însușit aproximativ 1.000 litri de motorină. Prejudiciul este estimat la suma de 9.000 de lei.

În cauză au fost efectuate 2 percheziții domiciliare,pe raza localităților Vaslui și Dănești, ocazie cu care au fost identificate și ridicate bunuri provenite din activitatea infracțională a bărbatului.

Împotriva bărbatului a fost luată măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore în data de 20 aprilie, iar în cursul zilei de ieri, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a dispus față de acesta măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.