Un individ a dat foc biroului unui primar din județ și a lovit o angajată

Bărbatul a intrat în Primărie cu două bidoane pline cu benzină, semn că avea intenții clare de răzbunare. Era supărat că nu încasează ajutorul pentru încălzire, din cauza datoriilor pe care le are la bugetul local. Bărbatul a intrat în sediul Primăriei din localitatea Gherghești, vineri dimineață, înainte de ora zece. Când a aflat că nu va încasa ajutorul de încălzire, circa 170 de lei, din cauza că nu și-a plătit anul acesta taxele și impozitele locale, omul și-a vărsat nervii pe angajata de la ghișeu. A lovit-o cu pumnul, apoi a stropit cu benzină biroul primarului.

“Pompierii militari din cadrul Detașamentului Bârlad au fost solicitați să intervină pentru limitarea și lichidarea unui incendiu provocat într-o încăpere din sediul Primăriei comunei Gherghești. Către sediul Primăriei Gherghești au fost deplasate două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate.
Într-o primă fază, lupta cu flăcările a fost dusă de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Gherghești. Incendiul a fost localizat de SVSU Gherghești, pompierii militari ajutând la lichidarea acestuia. La fața locului a mai ajuns doar o autospecială de stingere cu apă și spumă, restul autospecialelor fiind întoarse din drum.
Au ars o ușă din material plastic, un toc de ușă și a fost degradată tencuiala pe o suprafață de aproximativ 15 metri pătrați.
Nu au fost înregistrate persoane rănite.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost acțiunea intenționată.” a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui

Angajata care a fost agresată fizic a avut nevoie de îngrijiri medicale. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad. Suspectul este cunoscut în comunitate ca un bărbat agresiv. Dacă va fi găsit vinovat, riscă să ajungă după gratii.
Cercetările privind circumstanțele producerii acestui incident sunt efectuate de instituțiile statului abilitate în acest sens