Un doctor din Bârlad, candidat PRU pentru Senat, fost colaborator al Securităţii

Şase dintre candidaţii care participă la scrutinul pentru Parlament, de pe 11 decembrie, au fost colaboratori sau lucrători ai Securităţii, anunţă CNSAS. Trei dintre aceştia candidează pe listele Partidului România Unită (PRU), condus de Bogdan Diaconu şi din care face parte şi Sebastian Ghiţă. ALDE, partidul condus de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este următorul în top. Singurul angajat cu acte în regulă al Securităţii care candidează pentru Parlament se găseşte pe listele PMP..

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a anunţat astăzi  că şase dintre cei 5.164 de candidaţi la alegerile parlamentare, pe care i-a verificat până acum, au verdicte de colaboratori sau lucrători ai Securităţii. Cei mai mulţi dintre aceştia, trei, candidează pe listele PRU, partid extremist condus de deputatul Bogdan Diaconu şi din care face parte şi deputatul Sebastian Ghiţă, inculpat în mai multe dosare de corupţie.

Unul dintre aceştia, dr. Anton Teodor Popovici este candidat PRU pentru Senat în Vaslui. Medic chirurg  la Spitalul “Elena Beldiman” Bârlad, Popovici provine din PRM şi a candidat şi la alegerile din 2012.

Ceilalţi cinci colaboratori ai securităţii, anunţaţi de CNASAS sunt:

  • Andrei Alexandru, candidat ALDE pentru Senat la Bucureşti,  purtătorul de cuvânt al lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE.
  •  Samuel Calotă, candidat ALDE pentru Senat în Teleorman.
  • Ion Ganea , candidat PMP pentru Senat în Tulcea, provine din UNPR.
  • Victor Manole, candidat PRU pentru Senat în Covasna, pensionar, de profesie jurist.
  • Gheorghe Turda, interpret de muzică populară, candidează din partea PRU în diaspora, pentru Camera Deputaţilor         (Foto: Adevarul)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.