Un cartier întreg din Vaslui, în pericol din cauza unui incendiu de vegetație

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu patru autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată din municipiul Vaslui, într-un spațiu situat între străzile Dimitrie Cantemir – Ioanesei Adrian – Ștefan Gușă – Ion Adam. La fața locului au fost deplasate și echipaje ale Poliției Locale.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent pe o suprafață de aproximativ 20 hectare. Din cauza vântului foarte puternic, exista riscul de propagare a incendiului către 17 case și 25 anexe gospodărești. Pompierii militari au acționat pe trei sectoare de stingere, prioritară fiind protecția bunurilor aflate în pericol. După mai bine de cinci ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat.
Nu au fost înregistrate victime.
Pompierii militari, polițiștii localitatea și voluntarii participanți la acțiune au reușit salvarea tuturor locuințelor și anexelor aflate în pericol.
Au ars aproximativ 32 hectare vegetație uscată și mărăciniș.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost lucrul cu foc deschis în spațiu deschis. Persoanele care au incendiat vegetația uscată au fost depistate și au fost sanctionate contravențional. Un bărbat în vârstă de 70 ani a fost sancționat contravențional cu 1500 lei. De asemenea, cu aceeași sumă a fost sancționată și o femeie în vârstă de 67 ani.