Educație rutieră la grădiniță

Marți, 24 aprilie,  politiștii rutieri au fost prezenți la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 17 din Vaslui, pentru a discuta cu cei mici despre siguranța în trafic. Politiștii le-au prezentat preșcolarilor, prin metode adecvate și pe înțelesul lor, regulile elementare de circulație și au promovat în rândul acestora conduita preventivă în trafic. Astfel, au fost prezentate indicatoarele rutiere ce trebuie cunoscute de copii și s-au desfășurat jocuri pe tematică rutieră.

Copiii, alături de educatoarele lor (Grosu Gabriela, Afrăsinii Marcela, Popa Liliana, Pricop Coca, Chiosa Viorica, Parfene Elena, Țiplea Crina) au primit cu interes lecţia de circulaţie pietonală susţinută de subcomisar de poliție Anca Ranghiuc: cum circulăm în siguranţă, cum traversăm corect, la ce trebuie să fim atenţi în trafic, de ce sunt necesare regulile de circulaţie, sunt doar câteva din întrebările la care copiii au primit răspuns pe parcursul activităţii.

”În plus faţă de regulile pietonilor, cei mici  au aflat şi alte informaţii care le pot fi utile în calitate de biciclişti şi pasageri, dar şi cum trebuie să-şi aleagă  locurile de joacă pentru a fi în siguranţă.

Teme despre ce presupune siguranţa copiilor pe stradă, discuţiile cu persoane străine, atenţia la intrarea în scara blocului, în lift sau în curte, dar şi cum ne protejăm odată ajunşi acasă, au stat la baza unor discuţii foarte intense şi chiar a unor controverse.”, ne-a precizat prof. Gina Nane,  directorul Grădiniței cu PP nr. 17 Vaslui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.