Un bărbat de 61 de ani din comuna Vinderei a încercat să-și ia viața, dar nu înainte de a da foc la casă

Gest greu de înțeles al unui bărbat de 61 de ani din localitatea Docani, comuna Vinderei. Acesta a încercat să-și ia viața prin secționarea arterelor de la nivelul gâtului și mâinilor, dar nu înainte de a da foc la casă. Pompierii au intervenit urgent pentru stingerea incendiului, iar un echipat SMURD a preluat bărbatul. 

„În această noapte, Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Docani, comuna Vinderei.
La sosirea echipajelor de intervenție, chiar la intrarea în curte a fost găsită o persoană grav rănită, care prezenta leziuni majore în zona gâtului și a antebrațelor. Victima, un bărbat în vârstă de 61 ani, a fost preluată de echipajul ambulanței SMURD, a fost stabilizată și transportată la CPU Bârlad.
Pompierii militari au intervenit pentru lichidarea incendiului care se manifesta în locuință și o anexă gospodărească, existând pericolul de propagare la o altă anexă gospodărească. După aproximativ o oră și jumătate, incendiul a fost lichidat în limitele găsite.
Au ars aproximativ 60 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, patru uși, cinci ferestre, diverse piese de mobilier, produse textile și documente.
S-au degradat aproximativ 20 metri pătrați acoperiș, 40 metri pătrați planșeu, 60 metri pătrați tencuială, diverse piese de mobilier și produse din material plastic.
Au fost salvate două camere ale casei și o anexă gospodărească.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost folosirea intenționată a surselor de aprindere.” ne-a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU