Un autoturism, două persoane, trei infracţiuni

În data de 9 martie, în jurul orei 15.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni, judeţul Iaşi, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pe comunicaţia DN 24A, la intrarea în localitatea Berezeni, dinspre localitatea Fălciu, pentru control, un autoturism marca Mercedes Benz 220 CDI, înmatriculat în Bulgaria, condus de vasluianca Alina P., în vârstă de 22 de ani, care era însoţită de cetăţeanul român Stelian F., în vârstă de 30 de ani, proprietarul de drept al autoturismului.

La controlul documentelor, existând suspiciuni privind autenticitatea asigurării tip RCA prezentată pentru autoturismul în cauză, precum şi a faptului că Alina P. a declarat că nu are permisul de conducere asupra sa, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că autoturismul în cauza nu figurează cu RCA valabil şi că Alina P. are dreptul de a conduce suspendat, pentru depăşirea vitezei legale pe drumurile publice, începând cu data de 09.02.2018.

Din verificările efectuate şi din declaraţiile persoanelor a rezultat că Stelian F., proprietarul autoturismului, avea dreptul de a conduce suspendat şi i-a încredinţat autoturismul Alinei P., deşi ştia că şi ea are dreptul de a conduce suspendat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendat şi încredinţarea unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane despre care se ştie că are dreptul de a conduce suspendat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.