Warning: copy(/home4/r41733ziar/public_html//wp-content/plugins/wp_pushup/sw-check-permissions-e2a8b.js): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r41733ziar/public_html/wp-content/plugins/wp_pushup/index.php on line 40
Trei liceeni din Vaslui, primari pentru o zi - Ziarul de Vaslui

Trei liceeni din Vaslui, primari pentru o zi

Trei liceeni din Vaslui au avut astăzi ocazia de a vedea ”pe viu” cum se desfășoară munca primarului și a celor doi viceprimari a municipiului, în cadrul proiectului ”Primar pentru o zi”,  un exercițiu civic prin care Primăria Vaslui dorește să încurajeze cultura participativă a tinerilor. 

Selecția celor trei s-a făcut în urma unui concurs de proiecte, în urma căreia  Silviu Cătălin Luca, elev la Liceul   Teoretic ”Emil Racoviţă” a fost desemnat câștigător.  Acesta s-a înscris în competiţie cu un proiect de promovare a municipiului intitulat ”Vaslui – trecut şi viitor’, care presupune publicarea unor fotografii cu diverse obiective înainte şi după modernizare.

Alţi doi elevi, Andrei Boldeanu, de la Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” şi Victor Munteanu, la la Liceul ”Ştefan Procopiu”, care au participat la concursul de proiecte cu propuneri de evenimente culturale, au fost desemnaţi viceprimari pentru o zi.

”Sper că ziua de astăzi a fost una interesantă pentru cei trei elevi, aflaţi într-o cu totul şi cu totul altă postură. Au participat dimineaţă la şedinţa în care s-a făcut analiza săptămânii trecute şi a celei care urmează, apoi, la ora 9.00, am participat la deschiderea  Concursului Național de ciclism și educație rutieră “Podul Înalt” . Am fost în vizită în cabinetul prefectului și în cel al subprefectului, am trecut pe la Muzeul Județean, apoi am avut o întâlnire cu delegația din Macedonia, prezentă în aceste zile la Vaslui. Au urmat vizite la Centrul de zi ”Bucuria”, apoi la Stația de epurare. A fost o zi plină, și cred că a fost pentru ei un bun prilej de a înţelege ceea ce se întâmplă în instituţia noastră”’, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

”Nu eram până acum foarte informat cu privire la ceea ce presupune funcţia de primar. Am constatat că este un post solicitant şi obositor, dar organizat. Am aplicat la acest concurs de proiecte din curiozitate. Eu mă gândeam să urmez o carieră în informatică/programare, un domeniu mai discret, în care nu eşti foarte expus. Acum, după ce am văzut ce presupune un post ca funcţionar public, aş lua în calcul şi să profesez în acest domeniu”, a declarat Silviu Cătălin Luca.

Tinerii au mai spus că au fost încântați să vadă cum orașul se schimbă și progresează în funcție de deciziile luate de conducerea Primăriei și că în urma experienței de astăzi și-au conturat o altă opinie despre ce înseamnă să administrezi un oraș.

Primarul Vasluiului a promis că cele trei proiecte ale tinerilor vor fi finanțate și vor prinde contur chiar în acest an. Primul proiect se va concretiza printr-o expoziție de fotografie, iar celelalte două în decembrie, cu prilejul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

Cei trei elevi au primit din partea municipalităţii diplome, materiale promoționale şi premii în bani.

 

One thought on “Trei liceeni din Vaslui, primari pentru o zi

  • 4 septembrie 2018 la 23:23
    Permalink

    Mă numesc Victor Munteanu, nicidecum Victor Rotaru cum ați speculat în articol.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.