Tineri arestați preventiv pentru furt calificat

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Bârlad au reţinut doi tineri, în vârstă de 18, respectiv 19 ani, bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de furt.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad au probat activitatea infracțională a doi tineri – P. Bogdan, de 19 ani, din comuna Perieni și G. Răzvan, de 18 ani, din municipiul Bârlad, bănuiți de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt, fapte comise pe raza municipiului Bârlad, în perioada 2013-2015.

Astfel, în sarcina lui P. Bogdan au fost reținute 4 infracțiuni de furt calificat, iar în sarcina lui G. Răzvan au fost reținute 3 infracțiuni de furt calificat și o infracțiune de complicitate la furt calificat.

În luna decembrie 2013, P. Bogdan a sustras componente electrice din incinta unei societăți comerciale de pe strada Palerma din municipiul Bârlad, faptă comisă în complicitate cu G. Răzvan și alți doi minori. Imediat după comiterea faptei, tinerii au fost depistați în flagrant de polițiștii bârlădeni cu bunurile sustrase asupra lor.

În luna ianuarie 2014, P. Bogdan și alți doi minori au sustras un vas de expansiune din incinta unei centrale termice de pe raza localității Bârlad. Și în acest caz, tinerii au fost depistați la scurt timp de polițiștii bârlădeni, prejudiciul fiind recuperat și restituit.

O lună mai târziu, P. Bogdan și G. Răzvan ajutați și de un alt minor au sustras 8 țevi din inox și aluminiu din remorca unui autoturism parcat pe strada Primăverii din municipiul Bârlad.

Tot în luna februarie 2014, G. Răzvan a sustras patru peturi de bere din incinta unei societăți comerciale de pe strada Tecuciului din municipiul Bârlad.

În această luna, P. Bogdan și G. Răzvan au pătruns în incinta unei locuințe și au sustras mai multe bunuri – uși metalice de sobă, arzătoare electrice de aragaz șicovoare – în valoare de 1500 lei. Cei doi tineri au fost identificați de polițiști în timp ce încercau să valorifice bunurile sustrase în talciocul din municipiul Bârlad.

În ziua de 17.12.2015, P. Bogdan și G. Răzvan au fost reţinuți de poliţiştii bârlădeni pentru o perioadă de 24 ore, iar astăzi au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.