Țigări de contrabandă confiscate de polițiști

Poliţiştii bârlădeni au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă pe numele unei tinere de 17 ani, care comercializa, fără drept, țigarete, pe raza municipiului Bârlad. 

Poliţiştii Biroului de Ordine Publică Bârlad împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vaslui au continuat acțiunile pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice pe raza municipiului Bârlad.

În cadrul acţiunii din ziua de 6 ianuarie a.c. a fost identificată, în zona Pieţii Sf. Ilie, o tânără de 17 ani, din municipiul Bârlad care oferea spre vânzare 1400 ţigarete având timbru de accizare din Republica Moldova.

Pe numele tinerei a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de art. 270 alin.3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

  În conformitate cu prevederile Codului Vamal, colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia sunt fapte asimilate infracţiunii de contrabandă, iar pedeapsa prevăzută de Legea 86/2006 este închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.