Târg Educaţional pentru elevii claselor a VIII-a

În perioada 18-19 aprilie, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistentã Educaţionalã (CJRAE) Vaslui organizeazã cea de-a XVII-a ediţie a Târgului Educaţional, activitate de orientare şcolarã şi profesionalã adresatã elevilor care finalizeazã învãtãmantul gimnazial.

Fiecare liceu va amenaja un stand de prezentare a ofertei educaţionale în unul din cele trei centre de care aparţine. Astfel, pentru centrul Vaslui, târgul va avea loc la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistentã Educaţionalã, liceele din zona Bârlad îşi vor prezenta oferta la târgul organizat la Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu” iar cele din Zona Huşi, la Colegiul Naţional „Cuza Vodã” Huşi.

„Prezenţa numeroasã a elevilor de clasa a VIII-a la la ediţiile trecute ale Târgului Educaţional ne-a demonstrat interesul acestora pentru ofertele fãcute de liceele vasluiene, dar şi dorinţa lor de a lua o decizie corectã în traseul educaţional pe care îl vor urma. În cadrul Târgului, liceele au ocazia sã îşi prezinte oferta profilurilor şi domeniilor de şcolarizare, dar şi sã promoveze condiţiile oferite în cadrul procesului educaţional, inclusiv prin reliefarea rezultatelor obţinute în cadrul concursurilor şi olimpiadelor şcolare. Ca noutate, este prima ediţie în care ne propunem sã derulãm acţiunea „Dai carte, ai parte!”, prin care intentionãm sã dotãm o bibliotecã dintr-o şcoalã din mediul rural cu cãrti pentru copii, donate de cei care vor veni sã viziteze standurile Târgului Educaţional”, a precizat Daniela Laic, directorul CJRAE Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.