Tânăr din Vaslui, săltat de polițiști! Promitea permise de conducere, fără bătăi de cap!

Un bărbat din Vaslui care promitea pe reţelele sociale că poate obţine permise de conducere a fost reţinut pentru trafic de influenţă, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Astăzi, 13 mai, poliţiştii anticorupţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vaslui, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, au pus în executare două mandate de percheziţie la locuinţele unei persoane suspectate de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie’‘, se arată într-un comunicat al DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vaslui.

În urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale şi ulterior punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat (persoană fără calitate specială), pentru comiterea a 4 infracţiuni de trafic de influenţă.

În fapt, în perioada august 2020 – martie 2021, inculpatul, în vârstă de 28 de ani, a postat pe reţele de socializare anunţuri de obţinere a permisului de conducere, împrejurare în care a fost contactat de persoane interesate, pe care le-a convins că are influenţă asupra unor funcţionari publici care au în competenţă eliberarea acestor documente, precizează sursa citată.

În aceste condiţii, a pretins şi primit sume de bani cuprinse între 900 şi 1.650 de euro, pentru a le obţine doritorilor permise de conducere valide.

În cauză, procurorul a dispus reţinerea inculpatului pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca vineri să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunerea de arestare preventivă.