Tânăr din Berezeni, prins la volanul unei maşini de Bulgaria, cu acte false

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni efectuează cercetări în cazul unui cetăţean român, care a prezentat la controlul de frontieră documente false pentru autoturismul pe care îl conducea.

În data de 01 aprilie, în jurul orei 17.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni – I.T.P.F. Iaşi aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit în trafic, pentru control, pe raza localităţii de frontieră Berezeni, un autoturism marca Alfa Romeo 156, înmatriculat în Bulgaria, condus de vasluianul B.C., în vârstă de 19 de ani.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea asigurării şi a documentelor care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice prezentate la control pentru autoturismul în cauză, s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora s-a constatat că înscrisurile nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul în cauză nu figurează în bazele de date bulgare ca fiind asigurat la data de 01.04.2019. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.