Tâlhar de 3 lei, reținut de polițiștii bârlădeni

Polițiștii bârlădeni au reținut un bărbat care a săvârșit infracțiuni de furt și o infracțiune de tâlhărie pe raza municipiului Bârlad. Acesta a fost prezentat în fața instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă.  

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad au probat activitatea infracțională a lui B. Radu, de 42 ani, din municipiul Bârlad, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie, furt și furt calificat, fapte comise în perioada ianuarie – mai.

În urma cercetărilor efectuate polițiștii au stabilit faptul că în luna ianuarie, B. Radu s-a întâlnit pe strada Vasile Pârvan din municipiul Bârlad cu un tânăr de 28 ani, din aceeași localitate. I-a solicitat acestuia bani, însă fiind refuzat l-a imobilizat pe tânăr și i-a luat din buzunar 3 lei. Ulterior, l-a deposedat pe tânăr de haina cu care era îmbrăcat, l-a lovit și apoi a părăsit zona.

În luna martie, bărbatul a pătruns în curtea unui imobil de pe strada Nicolae Tonitza și a sustras unelte folosite în construcții, iar în luna aprilie a.c. a sustras produse alimentare dintr-o societate comercială din municipiul Bârlad.

De asemenea, în lunile martie, aprilie și mai a pătruns de șase ori în incinta unei societăți comerciale din municipiul Bârlad și a sustras bunuri (țevi metalice și o roabă), în valoare de 3.928 de lei.

Prin faptele sale bărbatul a creat un prejudiciu de 4.200 lei. Jumătate din prejudiciu a fost recuperat și restituit persoanelor vătămate. Radu B. a fost reținut de polițiști pentru o perioadă de 24 ore, iar astăzi a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoaria Bârlad cu propunerea de arestare preventivă.Pentru a preveni astfel de infracțiuni polițiștii recomandă administratorilor societăților comerciale să adopte măsuri de supraveghere a unității:

Amenajarea unui colţ cu rafturi, unde vor fi lăsate bagajele voluminoase ale clienţilor, care vor fi supravegheate de un angajat!

-Persoanele care hoinăresc prin magazin în mod „dezinteresat” şi urmăresc doar vigilenţa celor care supraveghează trebuie să dea de gândit!

– Atenţie sporită trebuie acordată persoanelor care pot ascunde sub vestimentaţie buzunare special confecţionate pentru a ascunde diverse produse!

– Asigurarea unui iluminat corespunzător pe timp de noapte a uşilor de acces în magazin!

– Pe timpul nopţii, societățile trebuie să fie prevăzute cu sisteme de alarmă, să aibă închizători sigure şi grilaje, conform prevederilor Legii nr. 333/2003. Cu cât sistemul de siguranţă va fi mai sofisticat, riscul spargerii va fi diminuat!

– Dacă firma deţine spaţii de depozitare exterioare este necesar un sistem de protecţie perimetrală. Montaţi un sistem de supraveghere şi înregistrare video pe care să-l conectaţi la sistemul de alarmare a unui dispecerat de monitorizare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.