Șoferi băuți la volan, „pescuiți” de polițiști

În data de 03 februarie, ora 04:00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Vaslui –  Biroul Rutier, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Todirești, din județul Vaslui, au  oprit în trafic un autovehicul al cărui conducător, un bărbat în vârstă de 22 de ani, din comuna Vulturești, se afla sub influența băuturilor alcoolice. Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

**

Tot în aceeași zi, la ora 06:45, polițiștii rutieri aflați în serviciu pe linia controlului și supravegherii traficului rutier pe raza localității Siliștea, din comuna Todirești, județul Vaslui, au oprit și testat alcoolscopic un bărbat de 62 de ani, din comuna Puiești, județul Vaslui. În urma testării cu aparatul alcooltest, a reieșit o valoare de 01,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind ulterior condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice.

În cazul celor doi bărbați au fost întocmite dosare de cercetare penală, pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 336, alineat 1 din Codul Penal.

***

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Vaslui efectuează cercetări față de un bărbat de 24 de ani, din comuna Solești, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, sau cu dreptul de a conduce suspendat și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

În noaptea de 4 ianuarie a.c., ora 00:44, în timp ce bărbatul de 24 de ani conducea un autoturism pe strada Ștefan cel Mare, din municipiul Vaslui, spre localitatea Muntenii de Jos, nu a oprit la semnalele polițiștilor, încercând să se sustragă verificărilor. Acesta, împreună cu un pasager, au coborât din autovehicul și au luat-o la fugă, fiind urmăriți de către polițiști.

Polițiștii Serviciului Rutier au reușit să imobilizeze pasagerul, un tânăr de 17 ani, din comuna Solești, iar conducătorul auto a fost depistat la scurt timp, de către colegii de siguranță publică din cadrul Poliției Municipiului Vaslui.

În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că bărbatul de 24 de ani nu deținea permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice. Testarea a indicat o valoare de 0.68 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, fapte prevăzute și pedepsite de art. 335, alineat 1 din Codul Penal și art. 336, alineat 1 din Codul Penal.

****

La data de 05 februarie, ora 19:45, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza satului Cristești, comuna Puiești, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Iana au oprit, pentru control, un autoturism condus de către un bărbat în vârstă  de 41 de ani, din comuna Puiești, județul Vaslui. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, polițiștii bârlădeni l-au condus la Biroul Rutier Bârlad, în vederea testării acestuia cu aparatul alcooltest. Astfel, a rezultat o valoare de 1,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice și stabilirea alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a altor substanțe“ și de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, fapte prevăzute și pedepsite de articolele 336, alineat 1 și art. 335, alineat 1, ambele din Codul Penal.