Șofer atât de beat, încât a uitat că nu are permis

Un bărbat de 25 de ani, din localitatea Tomești, comuna Pogana, județul Vaslui, a fost reținut de polițiștii bârlădeni pentru 24 de ore. Acesta este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere sau cu dreptul de a conduce suspendat și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Bârlad efectuează cercetări față de un bărbat de 25 de ani, din localitatea Tomești, comuna Pogana, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, sau cu dreptul de a conduce suspendat și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
În ziua de 24 ianuarie, orele 15.10, bărbatul a fost depistat pe DJ 243, la intersecția cu drumul comunal DC 138, pe raza comunei Pogana, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în județul Bacău.
Testarea conducătorului auto a indicat o valoare de 1.22 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Rezultatul analizei probelor de sânge a indicat o valaore de 2.54 g/l în sânge.
Mai mult, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că acesta avea dreptul de a conduce suspendat la momentul depistării, pentru alte abateri rutiere.
În data de 30 ianuarie, polițiștii rutieri l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a dispus față de acesta măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.