Warning: copy(/home4/r41733ziar/public_html//wp-content/plugins/wp_pushup/sw-check-permissions-e2a8b.js): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r41733ziar/public_html/wp-content/plugins/wp_pushup/index.php on line 40
Dumitru Buzatu, un nou mandat în fruntea social-democraților vasluieni - Ziarul de Vaslui

Dumitru Buzatu, un nou mandat în fruntea social-democraților vasluieni

Vineri, 20 ianuarie, la Sala Sporturilor Vaslui, peste 800 de membri PSD, reprezentanți ai organizațiilor locale din județ, au participat la Conferinţa Judeţeană a PSD Vaslui. În prezența președintelui PSD, Marcel Ciolacu, și al secretarului general al partidului, Paul Stănescu, Dumitru Buzatu, unic candidat,  a fost reales în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene.

Aflat din anul 2000 la conducerea filialei judeţene social-democrate, Dumitru Buzatu a precizat:  „Aş putea să spun că alegerile din 2020 au fost cele mai grele alegeri din întreaga mea carieră politică şi din activitatea organizaţiei judeţene a PSD. Nu datorită activităţii, dimpotrivă, ci pentru că am fost victimele unei campanii electorale permanente, o campanie electorală care a început imediat după terminarea alegerilor din 2016, o campanie împotriva PSD, împotriva rezultatului obţinut în alegerile respective şi a continuat până 2020. A fost o campanie susţinută inclusiv instituţional. Nu cred că nu-şi mai aminteşte cineva de prestaţia Preşedintelui actual al României, domnul Klaus Iohannis, care în fiecare zi, de vreo câteva ori, ni se adresa într-un mod nu prea politicos, lucru pe care a încercat să-l repare mai recent. Prezent de atâtea ori la televiziunea naţională, la televiziunile private dar care au caracter naţional, peste tot unde s-a putut, pe reţele sociale, a creat o presiune extraordinară asupra susţinătorilor PSD, presiune care s-a reflectat şi în judeţul nostru asupra organizaţiei”.

Totodată, acesta le-a mulțumit celor prezenți pentru votul de încredere: „Mulţumesc tuturor acelora care ne-au adus anumite complimente în ceea ce priveşte desfăşurarea activităţii noastre. Noi nu suntem învăţaţi cu asta, noi suntem cu critica învăţaţi şi nu putem ca în una din puţinele ocazii când se întâmplă lucrul acesta să nu mulţumim tuturor acelora care au apreciat activitatea noastră”.

Liderul județean a PSD Vaslui le-a cerut delegaților prezenți în Sala Polivalentă să se mobilizeze în perioada următoare, astfel încât formațiunea social-democrată să obțină la nivel de județ majorități confortabile în consiliile locale și consiliul județean în urma algerilor din 2024.

În misiunea sa, Dumitru Buzatu va fi secondat de vicepreședinții  organizației județene, votați în unanimitate. Aceștia sunt: parlamentarii Adrian Solomon, Irinel Stativă, Andrei Popica și Crețu Gabriela, Alexandru Andrei – secretar de stat  la Ministerul Cercetării, Tudor Buzatu – secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Paula  Hultoană –primar al comunei Zoleni  și președinta Organizației județene de femei, Valeriu Caragață – președinte al Organizației municipale  Vaslui, Adrian Bobeică – președinte al Organizației municipale  Bârlad, Sergiu  Boeru  –președinte al Organizației municipale Huși, primarii Vasile Pavăl (Vaslui), Ioan Ciupilan (Huși), Neculai Moraru (Fălciu), Silviana Bahrim (Vutcani), Vasile Țabără (Hoceni), Ion Cociorvă (Tutova) și Valeriu Ciupilan – viceprimar al municipiului Huși;

La propunerea lui Dumitru Buzatu, în funcția de secretar executiv al organizației județene a PSD Vaslui  a rămas Ciprian Trifan.