Situația COVID-19 în județul Vaslui

Situația epidemiologică la nivelul județului Vaslui astăzi, 06.10.2020, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, se prezintă astfel

– 3375 de cazuri confirmate cu noul coronavirus (34 în ultimele 24 de ore)
-321 de persoane internate în spital: 310 pe secții (asimptomatici 12, forme ușoare 95, forme medii 167, forme severe 36 ) și 11 în ATI;
-93 de persoane decedate;
-2389 de persoane vindecate;
-447 de persoane pozitive la domiciliu;
-78 de persoane confirmate pozitiv aflate în Spitalul de Psihiatrie Murgeni;
-47 de persoane confirmate pozitiv aflate în Centrul de Recuperare și Reabilitare Râșești.

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.
În cursul zilei de ieri, 05 octombrie 2020, 109 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și 45 de polițiști locali au desfășurat o misiune specifică.
S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în cazul a 210 persoane. De asemenea, 7 societăți comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de alertă.
Polițiștii vasluieni acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!
Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, locuri de joacă!
Respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!
Purtați MASCA DE PROTECȚIE, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați 112 doar în caz de urgență!
Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0770.379.448.
Vă reamintim de asemenea și linia telefonică TELVERDE – 0.800.800.165, număr la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.