Și-a hărțuit nevasta, a ajuns după gratii!

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au reținut un bărbat, din localitatea Racova, comuna Gârceni, județul Vaslui, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de violență în familie, distrugere și încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție. Ieri, 5 aprilie, Judecătoria Vaslui a dispus față de bărbatul de 47 de ani, măsura arestului preventiv, pentru 30 de zile.

 La data de 17 martie, ora 15.35, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au fost sesizați de către o femeie de 40 de ani, din localitatea Racova, cu privire la faptul că fostul său soț, un bărbat în vârstă de 47 de ani, ar fi încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecție, ar fi bruscat-o și ar fi spart geamurile locuinței.

      Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că în luna octombrie 2020, Judecătoria Vaslui a emis un ordin de protecție împotriva fostului soț, pentru o perioadă de 6 luni.

      Având în vedere faptul că acesta avea cunoştinţă despre obligaţiile stabilite prin emiterea ordinului de protecție provizoriu, prin care era obligat să păstreze o distanţă de 100 metri faţă de fosta sa soție şi de locuinţa acesteia, bărbatul a încălcat cu bună ştiinţă prevederile ordinului de protecţie provizoriu.

  În data de 18 martie a.c., în baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 ore,  acesta a fost  prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a dispus arestul la domiciliu, ca măsură preventivă.

Ieri, 5 aprilie, Judecătoria Vaslui a dispus față de bărbatul de 47 de ani, măsura arestului preventiv, pentru 30 de zile, după ce bărbatul a încălcat prevederile arestului la domiciliu, măsură preventivă dispusă de către Judecătoria Vaslui, la data de 18 martie 2021.

Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, distrugere și încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție.

Mandatul de arestare preventivă a fost pus în executare de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Vaslui, persoana arestată preventiv fiind încarcerată la Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.