Senator Nelu Tătaru: Scrisoare deschisă către vasluieni

Dragi vasluieni, deznodamantul alegerilor parlamentare l-am aflat cu totii si, dincolo de orice comentariu pro sau contra rezultatului final, avem datoria de a respecta voinţa electoratului din judetul Vaslui. Sigur ca procedeul de redistribuire, aplicat de Biroul Electoral Central, nu are nicio legatură cu voinţa directă a alegatorilor, ci cu formule de calcul care parcă, voit, ignoră ceea ce oamenii, în număr mare, au ales. Cu toate acestea, inclusiv modul în care s-a facut redistribuirea mandatelor TREBUIE RESPECTAT, atâta timp cât procedura se întemeiază pe o Lege în vigoare. Părerea de rău pentru faptul că votul a 25.000 de vasluieni (care au votat PNL la Senat) a contat mai puţin decât votul a 7.000 de persoane (care au optat, de exemplu, pentru ALDE) nu trebuie nici măcar ea, oricât de pregnantă ar fi, să anuleze RESPECTUL pentru ceea ce se decide în temeiul Legii.

Prin urmare, cu fair-play-ul care m-a caracterizat întotdeauna, îi felicit pe toti cei care au primit cate un mandat de parlamentar, indiferent de culoarea politică! Liberalul nostru, Daniel Olteanu, care a fost ales deputat PNL de Vaslui, are misiunea de a susţine principiile şi obiectivele Partidului Naţional Liberal la nivelul legislativului, în următorul mandat şi, personal, dar şi în numele organizaţiei Vaslui, îi urez mult succes!

Cu certitudine, noi, liberalii, ne-am dorit ca rezultatele să fie cu totul altele şi, ferm convinşi fiind că judeţul Vaslui a avut şi are nevoie de o altă politică decât cea social-democrată, am muncit pentru ca electoratul să primească şi să se alature mesajului şi proiectelor PNL! Dar, ca în orice demers politic, lucrurile nu decurg întocmai. Sigur, acum, pe baza rezultatelor, urmează analize, evaluări şi concluzii. Numai că, oricare ar fi acestea la nivel local, nu putem ignora ceea ce s-a petrecut la nivel central! Partidul Naţional Liberal (PNL) a avut, plecând din acest punct, câteva probleme majore, care, cu siguranţă, s-au răsfrant peste tot ceea ce organizaţiile judeţene au încercat, cu toată convingerea şi seriozitatea, să construiască! Nu se poate nega această realitate ăi ea trebuie asumată. Cu o demnitate care trebuie apreciată, preşedinta Alina Gorghiu şi-a asumat aceste lucruri şi s-a retras din funcţia de conducere a partidului. În aceste condiţii, organizaţia judeţeană a PNL Vaslui a reuşit un rezultat PESTE MEDIA NAŢIONALĂ a partidului, ceea ce nu a fost deloc uşor, într-un judeţ cu electorat majoritar consacrat PSD-ului. Acest lucru a fost apreciat de conducerea centrală a PNL! Sigur că, după lupta in sine, vitejii post-eveniment vin repede cu câte o părere, cu căte o idee, despre cum ar fi trebuit să facem şi să dregem, despre cum ar fi fost mai bine, etc. E firesc acest lucru, care se înscrie în seria de urmări clasice ale alegerilor. Numai că, analiza la rece, cumpătată, arată că Partidul Naţional Liberal are un nucleu liberal puternic, un electorat de 20%, care îi este devotat şi pe care trebuie să se întemeieze tot ceea ce PNL Vaslui va clădi pe viitor.

 

Le mulţumesc foarte mult alegătorilor mei şi, implicit, ai PNL-ului! Le mulţumesc primarilor liberali care au muncit pentru partid şi s-a vazut în numărul voturilor tot efortul lor! Le mulţumesc foarte mult huşenilor şi oamenilor din comunele arondate, care au scos pentru PNL un procent de peste 25%, ceea ce arată că există aici o forţă liberală care trebuie şi merită susţinuta şi amplificată. Le sunt recunoscător huşenilor mei, care, într-un procent de peste 27% m-au votat. Tuturor le transmit că efortul acesta comun nu a fost în zadar şi că Partidul Naţional Liberal (PNL) a dovedit că are toată forţa necesară de a se remonta, de a renaşte şi de a lupta pentru judeţul Vaslui!

 

                                                        Cu deosebit respect,

 

                                                        Preşedintele PNL Vaslui,

                                                                  Senator Dr. Nelu Tataru         

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.