Sărbătorile Pascale scot în stradă peste 470 de polițiști

Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, vor fi la datorie şi la acest sfârşit de săptămână, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative, în perioada Paștelui Catolic și Floriilor Ortodoxe.

Astfel, în perioada 7 – 10 aprilie 2023, 475 de poliţişti vor acţiona în dispozitivul de ordine şi siguranţă publică, având ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenția rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Pentru menținerea ordinii și siguranței publice, structurile de ordine publică va organiza zilnic, în această perioadă, patrule de siguranţă publică, împreună cu partenerii instituționali.

         În fiecare zi, peste 25 de polițiști rutieri vor fi prezenți pe principalele drumuri publice din județ, pentru prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere și fluidizarea traficului rutier/pietonal pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult, precum și constituiți în filtre rutiere în zonele în care se acționează pentru deszăpezirea drumului. 

         Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri vor acționa, zilnic cu 10 aparate radar, pentru combaterea excesului de viteză, fiind folosite și aparate testare a consumului de alcool sau droguri.

         Activități specifice vor fi desfășurate, din teren, și de polițiștii structurilor de investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, luptătorii din cadrul structurii de acțiuni speciale dar și celelalte structuri ale inspectoratului.

 Recomandări:

Dacă plecați la drum, circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic şi nu uitaţi de politeţea rutieră! Pentru un plus de siguranţă în mers, măriţi distanţa dintre vehicule! Viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România!

         Și oboseala la volan este una dintre cauzele des întâlnite la producerea accidentelor. Simptomele oboselii duc la scăderea timpului de reacţie! Așa că, la primele semne de oboseală, întrerupeți deplasarea, parcați vehiculul într-un loc sigur şi odihniți-vă.

         Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea mașinii pe timp de noapte sau pe distanţe mari.

          Le recomandăm pietonilor să traverseze drumul numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranță. Este recomandat să evite folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă!

         Dacă plecați cu trenul, nu vă lăsați bagajele nesupravegheate!

         În această perioadă, vă atragem atenția asupra furturilor din locuințe și vă recomandăm, ca atunci când părăsiţi locuinţele, să vă asiguraţi că aţi încuiat bine uşile şi ferestrele, iar dacă locuiţi la curte, să manifestaţi atenţie şi la anexele gospodăreşti!

De asemenea, manifestaţi grijă pentru banii şi bunurile proprii (geantă, portmoneu, telefon mobil) atunci când vă aflaţi în spaţii aglomerate (la cumpărături, în piaţă, bazar sau lăcaşe de cult), pentru a nu deveni  hoţilor de buzunare! 

         Atunci când vă însoțesc copii, nu îi lăsați nesupravegheați, învățați-i că pot să plece doar cu permisiunea dumneavoastră!

 În cazul cumpărăturilor online, verificaţi în browser numele site-ului prin intermediul căruia plătiţi, pentru a observa dacă nu cumva este diferit faţă de site-ul original. Accesaţi site-ul original direct şi nu prin link-uri primite prin e-mail!

În caz de nevoie sau dacă ați asistat ori aveți cunoștință despre comiterea unei fapte antisociale, apelați la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la   112 – Apelul Unic de Urgenţă  !

SĂRBĂTORI  FERICITE !

One thought on “Sărbătorile Pascale scot în stradă peste 470 de polițiști

Comentariile sunt închise.