S-a stins din viață un artist: Profesorul Vasile Balan a trecut la cele veșnice

Un reputat profesor de desen, un pictor, un artist desăvârșit domnul Vasile Balan a trecut la cele veșnice. Moartea sa a stârnit tristețe și regrete în rândul familiei, al foștilor colegi de catedră, dar și al foștilor elevi pe care i-a format în perioada unei îndelungi cariere.

A fost profesor de desen in Huși la Școala Gimnazială „Anastasie Panu” (fosta Școală Generală nr.3), Școala Gimnazială nr.1 și la Liceul „Cuza Vodă” timp de  aproape 40 de ani, perioadă în care a avut numeroase expoziții cu lucrări proprii și lucrări ale elevilor!

Este autorul desenului devenit ornament pe clădirea fostei PTTR din Huși, clădire importantă a orașului în care funcționa înainte de 1989 centrala telefonică a orașului Huși și oficiul poștal.

“Drum lin spre cer, Domnule profesor!” este mesajul transmis de foștii elevi.

Dumnezeu să te ierte și să te primească în lumea celor drepți! Te vom purta mereu în suflet, rămâi alături de noi! Nu te vom uita niciodată!” este mesajul familiei îndoliate.

Cei care doresc să-și ia rămas bun de la domnul profesor Balan Vasile o pot face astazi 07.02.2022 la ora 18:00 la slujba de priveghi ce va avea loc la capela cimitirului Sf. Toma din Huși.

Slujba de înmormantare va avea loc, marți 08.02.2022 ora 13:00.