Reținuți pentru că au furat o autoutilitară

În dimineața de 29 decembrie 2017, un bărbat de 54 de ani, a sesizat poliția cu privire la faptul că i-a fost sustrasă autoutilitara proprietate, pe care a lăsat-o parcată pe strada Vasile Alecsandri din municipiul Vaslui.

Urmare a sesizării primite, polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale Vaslui au demarat cercetări și au identificat persoanele bănuite de comiterea faptei, un tânăr de 26 de ani din municipiul Vaslui și un tânăr de 28 de ani din municipiul Iași.

Polițiștii au stabilit faptul că în noaptea de 28/29 decembrie 2017, tânărul de 26 de ani a sustras autoutilitara de pe strada Vasile Alecsandri din municipiul Vaslui. Mașina era lăsată de propeietar descuiată și cu cheile în contact.

Tânărul s-a deplasat cu mașina până în municipiul Iași. Aici, s-a întâlnit cu tânărul de 28 de ani și i-a solicitat să o vândă, precizându-i faptul că a sustras-o din localitatea Vaslui. În zilele următoare, tânărul de 28 de ani a vândut mașina unei persoane din municipiul Iași.

Polițiștii au probat activitatea infracțională a celor doi tineri. În ziua de 17 ianuarie a.c., tânărul de 28 de ani a fost reținut de polițiști 24 de ore pentru  săvârșirea infracțiunii de tăinuire.

Tânărul de 26 de ani este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Acesta a fost arestat preventiv, la începutul acestui an, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt pe raza municipiului Vaslui.

Pentru ca posesorii de autoturisme să nu devină victime, polițiștii le recomandă:

  • Asiguraţi autovehiculul în momentul parcării acestuia!
  • Nu parcaţi autoturismele în locuri neamenajate, nepăzite şi neiluminate, astfel favorizaţi activitatea hoţilor!
  • Aveţi grijă să nu uitaţi în autovehicul lucruri tentante, ca: genţi tip “Diplomat”, telefoane mobile, aparatură electronică, poşete de damă!
  • NU lăsaţi autoturismele descuiate şi chiar cu cheile în contact ori, datorită unor defecţiuni staţionate perioade îndelungate de timp în diferite locuri de unde pot fi tractate sau dezmembrate;
  • Dotaţi autoturismul cu dispozitiv antifurt!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.