Scădere drastică a numărului de donatori de sînge. DSP Vaslui fac apel la cetăţeni

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui fac apel la cetăţeni să doneze sânge la Centrul Judeţean de Transfuzie Sanguină Bârlad, afirmând într-un comunicat de presă că instituţia se confruntă cu o scădere drastică a numărului de donatori în contextul pandemiei COVID-19.

”Este nevoie de sânge! Centrul Judeţean de Transfuzie Sanguină Bârlad se confrunta cu o scădere drastică a donatorilor voluntari de sânge, riscând să ajungă într-un blocaj privind furnizarea de componente sanguine către spitale. Donarea de sânge este un act nobil prin care veţi ajuta pe cineva aflat în suferinţă. Din sângele donat o singură dată puteţi ajuta până la trei persoane, iar beneficiile în ceea ce priveşte sănătatea celui care donează sunt multiple: sângele este împrospătat, imunitatea organismului creşte, riscul de paralizie şi accident vascular se reduce cu 30%, iar rezistenţa organismului la şocuri creşte. Situaţia epidemiologică actuală a accentuat nevoia de sânge având în vedere că numărul celor ce donează a scăzut la mai puţin de jumătate. Tocmai de aceea, vă aşteptam în număr cât mai mare pentru a combate umăr la umăr deficitul major de sânge cu care ţara noastră se confruntă”, au transmis reprezentanţii DSP Vaslui.

Centrul Judeţean de Transfuzie Sanguină Bârlad colectează, testează, procesează şi distribuie sânge spitalelor din judeţele Vaslui şi Iaşi. Conducerea unităţii face constant apeluri pentru ca cetăţenii să doneze sânge.

Centrul funcţionează de luni până vineri între orele 7,30 şi 11,30, fiind singura instituţie de acest gen din judeţ. Relații suplimentare se pot obține la telefoanele 0335.414.490 și 0774.667.087.