RCA-ul scump îndeamnă șoferii la falsuri. TIR-ist prins la vamă cu asigurari false

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița, județul Vaslui, efectuează cercetări în cazul unui cetățean român care a prezentat la controlul de frontieră asigurări tip RCA false pentru autocamionul și semiremorca pe care le conducea.

În data de 11 iulie, în jurul orei 21.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, pentru efectuarea formalităților necesare intrării în țară, cetățeanul român Adrian G., în vârstă de 46 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un autocamion marca Daf și o semiremorcă marca Koegel, ambele înmatriculate în România.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea asigurărilor tip RCA pentru autovehiculele în cauză, s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora a fost constatat că documentele nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, acestea fiind false.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că are calitatea de angajat al firmei de transport, care are în proprietate autovehiculele în cauză și nu are cunoștință că documentele prezentate la control sunt false. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.