Purtarea măștii de protecție pe stradă nu este obligatorie în județul Vaslui

Mai multe județe din țară au impus obligativitatea purtării măștii de protecție și în spațiile deschise, deciziile fiind luate de Comitetele județene de urgență. Din fericire pentru vasluieni, nu vor fi forțați să poarte mască și pe stradă. Nici activitatea barurilor, a teraselor și a sălilor de jocuri de noroc din județul Vaslui nu va fi restrânsă până la ora 22 în timpul săptămânii. 

Cele 16 județe care au impus masca de protecție în spațiile deschise, de la 1 august, sunt: Arad, Argeș, Botoșani, Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Iași, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Vâlcea, Vrancea.

Masca de protecție, obligatorie în județul Iași

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a analizat, joi, evaluarea făcută de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi asupra nivelului răspândirii infecţiei cu virusul SARS-COV2 în judeţ şi a decis ca, în intervalul 1 – 14 august 2020, să se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise, de pe întreg teritoriul judeţului Iaşi.