PSD Vaslui a primit urători

Membri şi simpatizanţi PSD s-au adunat în a treia zi de Crăciun, din toate colţurile judeţului, pentru a-i ura pe cei care îi reprezintă la nivel de Parlament, judeţ sau municipiu. Astfel, timp de câteva ore, Centrul Civic al municipiului reşedinţă de judeţ a răsunat de cântec de colinde, de urări şi de reprezentaţii ale datinelor populare de iarnă. Nu au lipsit din perimetru nici caii, caprele, plugul cu boi. Urătorii au fost primiţi de conducerea Organizaţiei Judeţene a PSD Vaslui, în frunte cu Dumitru Buzatu, alături de care i-am zărit şi pe deputaţii Irinel Stativă şi Adrian Solomon, pe Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui şi pe Ciprian Trifan şi Vasile Mariciuc, cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean. Urătorii au fost  răsplătiţi, aşa cum cere tradiţia, cu mere, colaci şi vin fiert.

“Am venit de la Ştefan cel Mare cu un obicei tradiţional în zona noastră, “Turta”, un obicei unic, pe care noi încercăm să îl perpetuăm şi, iată, să îl facem cunoscut. E urarea noastră faţă de toţi cei prezenţi înainte de trecerea într-un nou an, un an care ne dorim să fie cel puţin la nivelul acestui an,  pe principiul că “nemulţumitorului i se ia darul”. Sperăm totuşi la un an mai bun, ţinînd cont că vom avea un Guvern Guvern stabil, de la care aşteptăm acordarea fondurilor necesare pentru finanţarea proiectelor pe care le dorim implementate. Un An Nou plin de împliniri le doresc dealtfel tuturor”, ne-a spus Mihai Moraru, primarul comunei Ştefan cel Mare.

“Aşa cum se cuvine, la sfârşit de an, am venit şi noi cu urători, să transmitem gândurile noastre bune. Am participat împreună cu grupurile de teatru popular şi colindători din comuna Lipovăţ la Festivalul de datinini şi obiceiuri din Vaslui, în comună au fost organizate momente festive de Crăciun şi în prag de An Nou aşteptăm colindători. Este momentul din an în care facem bilanţul la ceea ce am realizat, planuri pentru ceea ce ne dorim să realizăm, dar şi momentul în care ne bucurăm că suntem împreună. Eu le doresc tuturor colegilor mei, dar şi locuitorilor din comună,numai prosperitate şi vise împlinite. Să avem încredere Dumnezeu și speranța într-un viitor bun. La Mulți Ani!”, a spus  Valerian Hriscu, primarul comunei Lipovăţ.

De spectacolul oferit de grupurile de urători din judeţ s-au bucurat şi trecătorii care, deşi vremea nu a fost extrem de generoasă, nu au ezitat să se oprească şi să se bucure de spectacolul oferit. Pentru urători, manifestarea s-a dovedit un prilej de a se vedea la sfârşit de an şi de a-şi ura un an mai bun, mai bogat în realizări, atât de ordin personal, cât şi pe linie politică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.