Protecţia Consumatorului, la raport, la Prefectură

Astăzi, subprefectul Mircea Gologan a condus ședința Comisiei de Dialog Social, în care au fost prezentate prerogativele Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Vaslui, iar la final a fost făcută o sinteză a activității desfășurate pe parcursul anului 2016.

Comisarul șef adjunct, Constantin Vasilache, a precizat că anul trecut instituția pe care o coordonează a desfăşurat un număr de 2.564 acţiuni de control pentru verificarea respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor, acţiuni tematice de control şi pentru cercetarea reclamaţiilor şi sesizărilor primite din partea consumatorilor.
Urmare deficienţelor constatate, au fost dispuse următoarele măsuri: oprirea temporară a comercializării pentru produse alimentare şi nealimentare în valoare de 53.801 lei, până la eliminarea/remedierea deficienţelor constatate; oprirea definitivă a comercializării şi retragerea din circuitul comercial pentru produse alimentare și nealimentare în valoare de 6.739 lei.
Pentru încălcarea prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor, au fost sancţionaţi contravenţional un număr de 2.002 operatori economici, fiind aplicate un număr de 1.100 amenzi contravenţionale în valoare totală de 1.751.850 lei şi 902 avertismente.
”În această perioadă au fost cercetate şi soluţionate un număr de 516 reclamaţii primite din partea consumatorilor. În urma cercetărilor efectuate 240 reclamaţii s-au dovedit a fi întemeiate, 109 reclamaţii au fost neîntemeiate, 70 reclamaţii au fost redirecţionate spre cercetare organismelor competente, 97 reclamaţii nu au putut fi soluţionate din cauza lipsei elementelor necesare cercetării”, a spus Constantin Vasilache, comisarul șef adjunct al CJPC Vaslui.
În cadrul întâlnirii, subprefectul Mircea Gologan s-a arătat interesat de disponibilizările de la Vastex, după ce fabrica și-a încetat activitatea, Silviu Calancia, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui, precizând că nu toți foștii salariați de la fabrica de textile au solicitat ajutorul de șomaj, iar cei care au intrat în evidențele agenției urmează să intre într-un program de reconversie profesională

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.