Produse fitosanitare periculoase, confiscate de poliţiştii vasluieni

Polițiștii au indisponibilizat peste 8,5 kg şi 125 de litri de substanţe toxice, folosite pentru protecţia plantelor, în urma a 13 acțiuni desfășurate de raza județelui. Acţiunile au vizat legalitatea operațiunilor cu substanțe periculoase.  Un număr de 6 persoane sunt cercetate pentru comiterea a 8 infracțiuni în domeniu.

În perioada 15 martie – 17 mai., Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a coordonat acţiunea desfășurată la nivel naţional pentru verificarea respectării prevederilor legale de către agenţii economici înregistraţi sau autorizaţi să efectueze operaţiuni cu produse de protecţie a plantelor.

Astfel, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanțe periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, cu sprijinul reprezentanților din cadrul Oficiului Fitosanitar Vaslui,  Gărzii de Mediu şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui, au efectuat verificări şi controale la 90 de agenţi economici care efectuează operaţiuni cu acest tip de produse de pe raza județului Vaslui.

În urma activităţilor desfăşurate au fost constatate 8 infracţiuni, dintre care 5 prevăzute de O.U.G. nr. 195/2005 privind protecţia mediului, 2 la Legea 211/2011 privind regimul deșeurilor și o infracțiune la Legea 121/2006. Pentru comiterea acestor fapte, poliţiştii cercetează 6 persoane.

Ca măsură complementară, poliţiştii au indisponibilizat în vederea confiscării 8,5 kilograme şi 125 de litri de produse de protecţie a plantelor.

Acţiuni similare s-au desfăşurat şi în alte 22 de judeţe din ţară, iar  în urma controalelor polițiștii au indisponibilizat peste 36 de tone şi 6.500 de litri de substanţe toxice folosite pentru protecţia plantelor. De asemenea, peste 100 de persoane sunt cercetate pentru comiterea a 129 de infracțiuni în domeniu.

De asemenea, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 65 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 107.480 de lei.

Ca măsură complementară, poliţiştii au indisponibilizat în vederea confiscării 36.059 de kilograme şi 6.568 de litri de produse de protecţie a plantelor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.